Inför Örebro – Växjö
Publicerad: 2020-10-24
Inför
I afton jagar Växjö sin tredje raka vinst då man gästar ett formsvagt Örebro. Vid seger avancerar man dessutom förbi kvällen motståndare i tabellen, vilket gör mötet extra intressant.

Växjö kommer med gott självförtroende inför kvällens bortamatch mot Örebro. Laget har nämligen vunnit två raka matcher där man hemmabesegrade Malmö senast med uddamålet 4-3. Lakers ligger fortsatt på en sjätteplats i tabellen med sina 15 inspelade poäng på nio matcher. Med den poängnoteringen är man endast en pinne bakom kvällens motståndare, Örebro.

Örebro fick en kanonstart på årets säsong då man tog fyra raka trepoängare och placerade sig omgående i toppen av tabellen. Därefter har det gått desto tyngre för Närkelaget. Faktum är att Örebro endast lyckats vinna en av sina fem senaste matcher och är ett av seriens formsvagaste lag för tillfället. Under denna period har man bland annat förlorat mot jumbon Malmö och senast fick man storstryk borta mot Färjestad med 3-7.

Växjö och Örebro möttes fyra gånger under den gångna säsongen där samtliga matcher slutade med att hemmalaget gick segrande ur striden:

  • 10/10 Örebro – Växjö 4-1
  • 5/12 Växjö – Örebro 2-0
  • 9/1 Örebro – Växjö 2-1
  • 29/2 Växjö – Örebro 4-1

De båda lagen vann alltså två matcher vardera där den totala målskillnaden landade på 8-7 till Växjö. Under de senaste säsongerna så har hela åtta av nio inbördes möten slutat med hemmavinst. Det är givetvis en siffra som Lakers vill reducera i kväll.

Med försäsongen inräknad har Växjö vunnit fyra av sina sex senaste matcher på resande fot. De enda förlusterna har kommit med uddamålet mot topplagen Frölunda (2-3) och Luleå (1-2). I kväll siktar Växjö mot en ny bortavinst för att avancera förbi Örebro i tabellen.

Kvällens match spelas i Behrn Arena, Örebro, med nedsläpp 19:30.

Visste du att…

… Örebro har vunnit fyra av sina fem senaste hemmamatcher mot Växjö.

… Växjö har gjort lika många mål på sina två senaste matcher som man gjorde på sex matcher innan dess.

… Växjö är det laget som släppt in minst mål (17) i hela SHL.

… Örebro har näst sämst boxplayprocent (63,64) i serien.

… Emil Pettersson har skjutit näst flest skott på mål (36 stycken på nio matcher) i SHL.

Timmy Renud