J20: Helgsummering
Publicerad: 2018-02-12
Växjös J20-lag biter sig fast i toppen av tabellen efter helgens två matcher där man vann borta mot Djurgården, men tappade en tvåmålsledning till förlust i den tredje perioden borta mot serieledarna Brynäs.

Lakers J20-lag spelade två matcher i helgen på bortaplan där man lyckades vinna en och oturligt förlora den andra.

Under lördagen gästade man Djurgården och vann med 4-2. Växjö tog ledningen med 3-0 efter två mål i powerplay, men hemmalaget reducerade två gånger därefter och gjorde match av det hela. Några minuter efter Djurgårdens 2-3-mål satte August Nilsson 4-2 i numerärt överläge och Lakers höll därefter undan till vinst.

Mål: 0-1 (02:30) Filip Cederqvist assist August Nilsson, Simon Svensson 0-2 (09:33) Alexander Sunnefors, Alexander Andersson, David Madsen – 5/4 0-3 (29:02) August Nilsson assist Dominik Bokk, Alexander Sunnefors – 5/4 1-3 (38:23) Gustav Klingström assist Albin Grewe, Oscar Bjerselius – 5/4 2-3 (42:29) William Wiå assist Albin Grewe, Oliver Aldén 2-4 (45:01) August Nilsson assist Alexander Andersson – 5/4

Skott: 32-38 (15-9, 8-15, 9-14)

Under söndagen vankades det seriefinal mot Brynäs där Lakers ledde med 2-0 inför den tredje perioden efter mål av Axel Sundberg och Alexander Sunnefors. I mitten av slutakten reducerade Brynäs i fem-mot-tre och jagade därefter en kvitteringspuck. Med mindre än tre minuter kvar drog Gävlelaget på sig en utvisning och Lakers fick därför en ypperlig möjlighet att stänga matchen, men så blev inte fallet. Med 1.33 kvar av den ordinarie speltiden kvitterade Brynäs till 2-2 i numerärt underläge och med blott fyra (!) sekunder kvar lyckades hemmalaget även sätta 3-2 och ta tre viktiga poäng.

• 0-1 (11:33) Axel Sundberg assist Dominik Bokk, August Nilsson
  • 0-2 (23:41) Alexander Sunnefors assist Filip Karlsson-Tägtström, Ludwig Wistén
  • 1-2 (46:45) Tim Henriksson assist Adam Hirsch, Samuel Solem – 5/3
  • 2-2 (58:27) Karl Markström assist Niklas Lindberg – 4/5
  • 3-2 (59:56) Samuel Asklöf assist Tim Henriksson, Albin Kedbrant

Skott: 38-34 (9-18, 14-7, 15-9)

Efter helgens resultat ligger Växjö kvar på andraplatsen i tabellen med 22 inspelade poäng på 13 matcher. Lakers är tre poäng efter ettan Brynäs och tre poäng före trean Linköping, fyran Färjestad och femman Västerås.

Växjös J20-lag tar nu uppehåll i knappt två veckor. Nästa match spelas lördagen den 24 februari när man tar sig an Västerås i en toppmatch.