Inför Malmö – Växjö kvartsfinal 2
Publicerad: 2017-03-19
Idag åker Växjö till Skåne och Malmö Arena för att jaga sin första seger under årets SM-slutspel. Malmö vann rond 1 i VIDA Arena under fredagen efter att man avgjort den rafflande matchen efter förlängning.

Den första kvartsfinalen mellan Växjö och Malmö, som spelades i VIDA Arena under fredagen, bjöd på stor dramatik.

Växjö öppnade matchen i ett rasande tempo och radade upp chans på chans under första halvan av den första perioden. Trots det lyckades inte hemmalaget göra något mål och perioden slutade 0-0.

I den andra perioden var det Malmös tur att skapa mycket chanser och gästerna fick också utdelning när Robin Alvarez slog in sin egen retur. Målet visade sig bli periodens enda.

Under de sista 20 minuterna av den ordinarie speltiden tryckte Växjö på för en kvitteringspuck och med drygt tre minuter kvar av den tredje perioden styrde Dennis Everberg in 1-1, men målet dömdes bort på grund av hög klubba. Lakers vägrade ge upp och endast tio sekunder före fulltid kvitterade man då Tuomas Kiiskinen höll sig framme på en retur.

Matchen gick till förlängning där hemmalaget fick en ypperlig chans att avgöra då man fick spela numerärt överläge i början av övertiden. Malmö lyckades freda målet och fick chansen i samma spelform två gånger om under förlängning där Nichlas Hardt avgjorde på en målvaktsretur med 3.09 kvar av den första förlängningsperioden.

Rond 1 gick alltså till Malmö, men Växjö har chansen att kvittera matchserien redan ikväll då de båda lagen drabbas samman på nytt, denna gång i Malmö Arena.

De båda lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen i Malmö Arena. Det första mötet vann Lakers med klara 3-0 efter att Tuomas Kiiskinen, Robert Rosén och Geoff Platt gjort ett varsitt mål för Växjö.

Det andra mötet ägde rum den 23 februari där hemmalaget ledde med såväl 2-0 och 3-2, men Växjö fick matchen till en förlängning och straffar efter att Dennis Everberg kvitterat med blott nio sekunder kvar av den ordinarie speltiden. I den efterföljande straffläggningen drog dock Malmö det längsta strået.

Växjö och Malmö drabbades samman fyra gånger under säsongen som gick där matcherna slutade på följande vis:

• 2015-09-26 | Växjö – Malmö 4-3
  • 2015-11-22 | Malmö – Växjö 2-7
  • 2016-01-14 | Växjö – Malmö 1-5
  • 2016-02-18 | Malmö – Växjö 3-1

De båda lagen vann två matcher vardera, en på hemmaplan och en på bortaplan, mot varandra under säsongen som gick. Matcherna bjöd på en hel del mål där det totalt blev 25 stycken.

Kvällens match spelas i Malmö Arena, Malmö, med nedsläpp 16.00.