J20: Förlust i åttondelsfinal 1
Publicerad: 2019-03-20
Under onsdagskvällen drog J20:s SM-slutspel igång där Växjö ställdes mot Karlskrona i åttondelsfinal. Den första matchen, som spelades i Karlskrona, vann hemmalaget med 3-2 efter straffar.

Äntligen har J20:s SM-slutspel dragit igång. Växjö fick Karlskrona i åttondelsfinal där den första matchen, i bäst av 3, spelades under onsdagskvällen.

Växjö fick en lysande start på matchen då Adam Bäckstrand satte 1-0 med 5.56 kvar av den första perioden. Hemmalaget skulle dock kvittera innan perioden var till ända. 1-1-pucken gjordes av Melwin Sundén.

Under mellanakten tog hemmalaget över allt mer och satte också 2-1 omgående då Lucas Andersen lyckades överlista Jesper Eliasson i bortamålet. Karlskrona fortsatte trycka på i perioden, men Eliasson höll tätt i Lakers mål.

I den tredje perioden jagade Växjö en kvitteringspuck, men Karlskronas målvakt, Hampus Nivalainen, storspelade mellan stolparna. Med knappt fyra minuter kvar av den ordinarie speltiden tog Lakers timeout och ett par minuter senare plockade gästerna också målvakten. Med blott nio (!) sekunder kvar lyckades Otto Henell kvittera matchen till Lakersspelarnas stora glädje.

Den efterföljande förlängningen, som spelades i tio minuter, innehöll många kvalificerade målchanser, men de båda målvakterna höll tätt och matchen fick avgöras på straffar.

Under straffläggningen fortsatte målvakterna briljera. Efter fyra straffomgångar var ställningen fortfarande 0-0. I den femte omgången lyckades till slut Melwin Sundén överlista Jesper Eliasson samtidigt som Lakers brände sin straff, vilket innebar att Karlskrona vann matchen med 3-2 efter straffar och leder därmed matchserien med 1-0.

• 0-1 (14:04) Adam Bäckstrand assist Tom Fridén
  • 1-1 (17:11) Melwin Sundén assist Erik Hansson
  • 2-1 (21:25) Lucas Andersen assist Lucas Edmonds
  • 2-2 (59:51) Otto Henell assist Mathias Kemppi, Tom Fridén
  • 3-2 (70:00) Melwin Sundén – avgörande straff

Skott: 36-23 (8-5, 12-4, 6-8, 9-6, 1-0)

Åttondelsfinal 2 spelas fredagen den 22 mars. Matchen spelas i Växjö Ishall och har nedsläpp 19.00. Matchen är en så kallad ”måstematch” där Lakers helt enkelt måste vinna för att tvinga fram en tredje- och direkt avgörande match. Vid förlust är säsongen över för den här gången.