J18: Helgsummering
Publicerad: 2020-01-27
J18
Växjö spelade två bortamatcher, under helgen som nyss passerade, där det blev vinst under lördagen och förlust under söndagen.

Ytterligare en helg är över. Denna gång spelade Växjö två bortamatcher där det slutade med tre inspelade poäng efter en vinstmatch i Karlstad och en förlustfajt i Karlskoga.

Färjestad – Växjö 1-5

Den första perioden var jämn där vi endast fick se ett mål. Det målet prickades in av Växjös Ivar Kjellsson med mindre än tre minuter kvar av de 20 minuterna.

I den andra perioden tryckte Färjestad på rejält, men Växjös-målvakt, Philip Svedebäck, var fenomenal mellan stolparna och stoppade allt. Faktum är att Karlstadslaget vann skotten med förkrossande 21-6 i den andra perioden. Trots det var det Lakers som vann perioden målmässigt med 2-0 och ledde således med 3-0 inför den tredje perioden. Mellanaktens mål gjordes av Linus Lindahl och Theodor Johnsson.

Under slutakten var det mycket Växjö. Gästerna vann bland annat skotten med 17-6. Färjestad lyckades spräcka Svedebäcks nolla, men såväl innan som efter reduceringsmålet lyckades Alexander Labraaten hitta nätmaskerna, vilket innebar att Lakers till slut vann matchen med klara 5-1.

Karlskoga – Växjö 6-2

Under söndagen var det dags för ny bortamatch, denna gång mot Karlskoga. Hemmalaget gjorde en mycket fin match och Lakers var aldrig riktigt nära att skaffa sig poäng. Karlskoga vann den första perioden med 2-1 efter att Victor Stjernborg gjort Lakers enda mål i perioden.

Hemmalaget tryckte på rejält i den andra perioden och gjorde såväl 3-1 som 4-1 i numerärt överläge.

Växjö reducerade omgående i den tredje perioden i powerplay genom Axel Bäckman, men kom aldrig närmare än så. Karlskoga fortsatte trumma på och lyckades göra ytterligare två mål, vilket innebar att man till slut vann matchen med tennissiffrorna 6-2. Karlskoga vann skotten i slutakten med hela 17-3!

I och med helgens resultat ligger Växjö på en sjundeplats i tabellen med sju inspelade poäng på sju matcher. Man har därmed samma poäng som åttan HV71 och är tre poäng bakom sexan Frölunda.

Redan på onsdag (29 januari) spelar Växjö sin nästa match då Frölunda står för motståndet. Matchen spelas i Göteborg och har nedsläpp 19.00.