J18: Seger i derbyt
Publicerad: 2019-09-29
J18
Under söndagen vankades det derby i VIDA Arena då Växjö tog sig an Tingsryd. Matchen slutade med Lakers-vinst efter en mycket underhållande match där Växjö till slut stod som segrare med uddamålet 5-4.

Under söndagen spelade Växjö sin femte match för säsongen då Tingsryd kom på besök till VIDA Arena. Derbyt blev minst sagt underhållande och dramatiskt där Lakers till slut stod som segrare efter en strålande vändning i slutet av den ordinarie speltiden.

Den första perioden slutade mållöst trots att de båda lagen skapade en hel del målchanser. Philip Svedebäck, i Växjö-målet, och Hampus Vallin, i Tingsryd-målet, var briljanta och motade samtliga skott som duon fick på sig.

I den andra perioden trillade minst sagt målen in. Tingsryd tog tidigt ledningen innan Elvis Olsson kvitterade till 1-1 en dryg minut senare. Ytterligare tre minuter senare tog Växjö ledningen då Hugo Brandi hittade nätmaskerna bakom Vallin i bortamålet. Glädjen blev dock kortvarig då gästerna kvitterade blott 35 sekunder senare. Hemmalaget återtog dock sin ledning då Alexander Labraaten satte 3-2 med 4.02 kvar av mellanakten, men Tingsryd skulle återigen kvittera. Fler mål än så fick vi inte bevittna under perioden och ställningen var således 3-3 inför den tredje perioden.

Tingsryd fick en kanonstart på den tredje perioden då Libor Nemec satte 4-3 redan efter 1.32. Därefter handlade det mesta om Växjö som tryckte på för en kvitteringspuck. Efter ett stort spelövertag lyckades man till slut sätta 4-4 genom Alex Ånnhagen. Målet till kom med 5.09 kvar av den ordinarie speltiden. Matchen såg ut att gå till förlängning, men Växjö ville annat. Med 1.43 kvar av matchen skickade Theodor Johnsson in sitt första mål för säsongen, vilket betydde att Växjö tog ledningen med 5-4. Den ledningen höll man sedan tiden ut och tog tre otroligt sköna poäng.

I och med dagens tre poäng ligger Växjö fyra i tabellen med elva inspelade poäng på fem matcher. Man har därmed samma poäng som trean HV71 och är endast en poäng bakom tvåan Frölunda.

Skott: 39-25 (13-9, 13-11, 13-5)

På torsdag spelar Växjö sin nästa match då man gästar Mariestad. Mariestad föll senast mot Rögle med hela 2-12 och ligger nästsist i tabellen med endast två poäng på fem matcher. Man har en målskillnad på 9-30.