Svettigt och tufft men poängen stannade i Växjö ikväll
Publicerad: 2017-12-26
Ettan och trean i tabellen drabbade ikväll samman i VIDA Arena i en tät och svettig match, där till slut Växjö Lakers stod som segrare!

Växjö Lakers med Viktor Andrén längst bak, började piggt, och skapade några riktigt skarpa chanser, men Daniel Rahimi drog på sig en interference 2:58, och matchens första boxplay var ett faktum och blev samtidigt en välkommen paus för Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall. Lakers blev fulltaliga efter ett bra genomfört boxplay. Några anfall senare åkte Johan Alm i SAIK ut för en boarding sen han skickade Reddox i sargen med huvudet före. Tid för utvisningen 6:28. Tyvärr lyckades inte Lakers skapa några större farligheter, utan Skellefteå blev fulltaliga igen. Fram till matchens första powerbreak, så rullade spelet på och Skellefteå blev nertryckta framförallt av förstakedjan, men stundtals blev vi nedpressade långt i egen zon. Strax efter Powerbreak, 13.12 åkte Filip Berglund ut för en puck-out, och det blev återigen dags för powerplay för hemmalaget. Linus Fröberg hittade nykontrakterade Dominik Bokk framför Lindvall, Bokk backar runt kassen men vänder passen till Martin Lundberg som glidit fram på den sida som Bokk nyss lämnade, och 1-0 till hemmalaget tände hela arenan och det var det resultat vi tog med oss till pausvilan.

I andra perioden så snappade Arvid Lundberg upp en tokig passning, sett med Skellefteå-ögon då och var så nära att skicka pucken i nät, men Lindvall gjorde en kanonräddning. VLH öppnade denna perioden bra. Efter 7:34 så gjorde Filip Berglund sig skyldig till en hakning på Arvid Lundberg bakom eget mål och fick sitta 2 minuter. Hemmalagets powerplay resulterade inte i något, man hade svårt att ställa upp ett etablerat spel då SAIK låg på hårt. Skellefteå steppade upp ett blev fulltaligt och strax efter så fick Andrén kapitulera då Joakim Lindström kunde raka in en retur på skott från Mark Katic. Kvitterat i VIDA 9:51 in i andra perioden. I en mycket tilltrasslad situation gör gästerna sen 1-2 genom Adam Pettersson. Publiken var inte helt överens med domarna om detta, ljudvolymen ökade drastiskt från de ca 5200 som tagit sig hit ikväll. I anfallet efter så åkte Pontus Pettersson ut för en hakning, men Lakers powerplay renderade i något speciellt farligt denna gången heller. Matt Andersson spelade med en hög klubba, vilket också domarna såg, och en avvaktande utvisning på SAIK väntade, och den blev verklighet 18:38. Strax innan periodpausen så har Lakers två riktigt skarpa möjligheter, men resultatet 0-2 och 7-11 i skott visade att det var Skellefteås period.

Tredje och sista perioden började med några sekunders powerplay, lite för få för att kunna bygga upp något strukturerat spel. Skellefteå blev fulltaliga och var också de som förde spelet långa stunder. Man läste sönder mycket av Växjös uppspel, de gånger Lakers kom upp hade vi svårt att få med oss de där centimetrarna, men samtidigt så fick gästerna det riktigt hett om öronen när vi väl etablerade lite spel framför Lindvall. Första halvan av sista perioden hade Skellefteå helt klart i sina händer, och det hände inte mycket på isen som skvallrade om att det skulle ändras heller. Men 11:37 så ändrade Linus Fröberg på detta genom att slita sig loss tillsammans med en puck från Arvid Lundberg och satte säkert kvitteringen trots hård uppvaktning från vitklädda spelare. Trycket i arenan lyfte nästan taket, men ett par minuter senare (17:51) så lyfte taket helt då Noah Welch dundrar in ett direktskott på en passning från Netterberg. VLH tog tillbaka ledningen och med knappt 1:30 kvar tog Bert ut målvakten och spelade 6-5, men Lakers höll tätt och vinner kvällens toppmöte! Det spelades hockey på hög nivå ikväll i VIDA, var du inte här? Se till att vara det på torsdag, det finns knappt bättre hockey att se för tillfället på denna sidan jordklotet!

På lördag väntar nästa hemmamatch i VIDA Arena när tabelltvåan Färjestad BK gästar - Välkomna åter då!

Säkra din plats: vlh.ebiljett.nu