Revanschsuget Växjö vann mot Timrå
Publicerad: 2018-12-06
Kvällens match mot Timrå IK började som en ganska blek tillställning. Det var först i tredje som allting hände, Lakers gasade på och trots sen Timråreducering gick hemmalaget segrande ur matchen.

Inledningen på första perioden dominerades av Växjö Lakers, som pressade fram ett par fina chanser mot Timråmålet och Victor Brattström. Men gästerna kom också igenom och fram till Fasth i Lakersmålet ett par tillfällen. Matchens första utvisning kom efter 6:55 och drabbade Pontus Holmberg, som fick 2 minuter för en hakning. Timrås powerplay var helt ok, man skapade några fina skottmöjligheter, men utan resultat. Lakers blev snabbt fulltaliga igen och efter utvisningen blev det ganska långa spelsekvenser med få avblåsningar. Lakers tryckte på, och Timrå gjorde snabba spelomvändningar. Gästerna lyckades ofta störa Lakers spelbyggnad i mittzon på ett effektivt sätt. Med 3:30 kvar drabbades Timrå av ett lagstraff för felaktigt byte, och vi skulle på hemmalagets första powerplay. Timrå försvarade sig väl, och det blev inget mål i detta numerära övertag och vi gick till pausvila med 0-0 i mål, 7-8 i skott på mål och utvisningarna 1x2minuter för Lakers och 1x2 minuter för gästerna.

Period två startade även denna med ett spelövertag för hemmalaget. Man parkerade sig i anfallszon i flera byten, och hade 3-0 i skott redan efter mindre än tre minuter. Men Daniel Rahimi åkte på en fasthållning 03:16, och det fina anfallsspelet kom av sig, men bara lite. Det kändes helt klart som att den mesta tiden av detta boxplay ändå tillbringades i Timrås zon och Rahimi fick komma in i spelet igen. Lakers fortsatte att spela bra. Man lyckades hålla Timrå borta från eget farligt område, oftast i alla fall. Timrås försvarsspel var så här långt väldigt stabilt och uppoffrande. Med 4:32 kvar på klockan kom Timrås första skott på mål, i ett anfall där man faktiskt fick fast pucken i Lakers försvarszon. Men glädjen var kortvarig för gästerna, då utvisades nämligen Vilmos Gallo för en målvaktsinterference. Tyvärr lyckades inte Växjö Lakers sätta upp något speciellt effektivt powerplay utan Gallo kunde åter äntra isen och det återstod mindre än två minuter av perioden. Period nummer två för kvällen tog slut och även denna period slutade 0-0, skotten på mål 10-4 och utvisningarna 1x2 för Växjö och 2x2 för Timrå.

Tredje perioden tog vid och denna period var det Timrå som startade bäst, man hade en stolpträff och hemmalaget var tvåa på flera puckar, men man fick ordning på grejerna och tog sig ur zon och 04:08 hittade den hårt arbetande Shinnimin, Peter Andersson på blå och bössan var laddad och Brattström i Timråmålet hann inte se pucken passera, Växjö Lakers tar ledningen i matchen. Lakers fortsatte att gasa på och hade lite momentum efter ledningsmålet. 04:59 fick Timrå Hampus Larsson utvisad för en hakning och Roman Horák noterades för 2-0 06:07. 3:an var inte långt borta bara en stund senare då Shinnimin prickade stolpen. Strax innan matchens sista powerbreak lyckades gästerna bita sig fast i anfallszon och man skapade ordentlig oreda framför Fasth som fick göra ett par avancerade räddningar. Efter powerbreak blev det dags för powerplay då Hampus Larsson ännu en gång fick besöka botbänken efter en fasthållning 13:33. Trots ett par riktigt bra chanser så blev det inget mål i powerplay utan gästerna blev fulltaliga igen. Timrå skulle få sin utdelning, med ca 2:30 kvar tog man ut målvakten och spelade 6 mot 5. Det var Sebastian Collberg som nätade 17:48. Efter målet tog Timrå en Time-out, och man satte in målvakten igen, men bara tills man fått fast pucken i anfallszon. Med 16 sekunder kvar visades Oliver Bohm ut för en puck utanför banan, men Timrå kom inte närmare än så och när slutsignalen gick så kunde vi summera matchen som följer: 2-1 i mål, 28-24 skott på mål, och utvisningarna 3x2 för Lakers och 4x2 för Timrå.

Nästa hemmamatch är den 19/12 kl 19.00 i VIDA Arena. Malmö Redhawks står för motståndet, så smit ifrån julstöket lite och säkra din plats: vlh.ebiljett.nu