Inför Växjö – Djurgården
Publicerad: 2019-09-17
Inför
Under lördagen startade äntligen SHL igen. För Lakers del blev det tyvärr förlust borta mot Luleå. Bortapremiären är nu glömd och full fokus ligger på hemmapremiären mot Djurgården i VIDA Arena i afton.

Växjö föll borta mot Luleå i premiären. Matchen var tajt och jämn där Luleå var det mer effektiva laget och vann med 3-1. Marcus Davidsson gjorde Växjös enda mål i matchen då han reducerade i powerplay under slutakten, men närmare än så kom inte Växjö.

Förlusten senast är nu glömd och allt fokus ligger på hemmapremiären i VIDA Arena i afton. Det förväntas bli mycket folk och en underbar stämning i kvällens hemmamatch där Djurgården står för motståndet.

Djurgården nämns, precis som Växjö, som en av huvudkandidaterna till SM-guldet. Stockholmslaget fick en fin start på säsongen då man hemmabesegrade Linköping med 4-2 efter att man vänt såväl 0-1 som 1-2. Djurgården har sedan tidigare även hunnit med att spela fyra Champions Hockey League-gruppspelsmatcher där man vunnit tre av bataljerna och ser ut att ta sig vidare till slutspel.

Växjö har vunnit tre av sina åtta hemmapremiärer i SHL sedan man tog steget upp i den svenska högsta ligan. Det är anmärkningsvärt att tre raka hemmapremiärer slutat med ett oavgjort resultat efter fulltid. Det brukar således bli jämna och underhållande matcher i VIDA Arena.

Växjö och Djurgården möttes fyra gånger under fjolårssäsongen där de båda lagen vann två matcher vardera. Faktum är att samtliga matcher slutade med hemmavinst där Lakers vann med 2-0 och 4-3 efter förlängning medan Stockholmslaget vann sina hemmamatcher med 2-0 och 4-2.

Historiskt sett brukar det bli jämna och härliga fajter mellan Växjö och Djurgården. Ser man till de tolv senaste matcherna inbördes har lagen vunnit sex matcher vardera där fem av matcherna slutat med ett oavgjort resultat efter fulltid.

Växjö har varit ett av Sveriges bästa hemmalag under de senaste säsongerna. Man brukar dessutom trivas bra mot Djurgården på hemmais. Lakers har nämligen vunnit fyra av sina sex senaste hemmamatcher mot Djurgården och siktar självklart mot ny vinst i afton.

I kväll fyller vi arenan och hjälper Växjö till säsongens första seger. Räkna med en underhållande match, fantastisk inramning och stämning i arenan.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!

Timmy Renud