Förlust i hemmaderbyt
Publicerad: 2011-11-03

Växjö Lakers gjorde en bländande start på derbyt mot HV 71, men tappade allt i sista perioden och förlorade med 4-2.

Den första perioden var ett rus av hemmalaget kryddat av två kanonmål av skottstarke backen Ilkka Heikkinen som dundrade in säsongens mål nummer nio och tio i power play.

- Det är så vi ska spela, säger Janne Karlsson om första perioden.

Växjö Lakers spelade bra i halva matchen... sedan hände något. HV71 tog över, började trampa på och i den sista perioden skyfflade serieledarna in fyra raka mål och vann matchen.

- Jag ville att vi skulle spela för att göra fler mål, men utan att för den delen rusa framåt. Man måste spela i dagens ishockey, så enkelt är det, man kan inte backa hem. Men vi blev för passiva och HV71 är för bra för det, summerar en besviken Janne Karlsson matchen i VIDA Arena.

- Vi måste sätta press på deras backar, men det gäller att orka det i varje byte.

Växjö Lakers satte hård press mot gästerna i början, men det mattades av, och i sista perioden visade HV71 klass med sina mål.

- Jag kan inte förklara det här, jag har inte svaret på varför det blev så här. Jag skulle önska att alla vågade gå in och dribbla när det var som tuffast, men det blev inte så, menar Janne Karlsson.

- Vi måste vara avslappnade för att spela, vi måste orka åka skridskor för fullt i alla situationer. Man kan inte stå till, men det började vi göra i sista perioden.

Janne Karlsson var också imponerad av HV71:s förmåga att återhämta sig efter den första perioden.

- Jag vet inte var de fått sin karaktär ifrån men med tanke på hur det såg ut i första perioden så borde det ha sänkt dem, men det är som att de bara ruskar av sig och kör på, säger han. 

- Vi måste bearbeta det här om vi ska vara med i den här serien, annars får vi en tuff vinter. Man får inte vara ängslig på isen utan man måste våga spela, och det sitter i huvudet. Det måste vi jobba med.

Växjö är trots förlusten sjua i tabellen.

Redaktör Jonas Gustavsson