• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec

Inför Växjö – Luleå

15 november 2018 14:00
Inför

Ikväll är det äntligen dags för SHL-hockey igen. Denna gång tar Växjö emot serieledaren Luleå i en högintressant match som spelas i VIDA Arena.


Under tisdagen var det äntligen dags för SHL-hockey igen efter tio dagars matchuppehåll. Växjö besökte Linköping och lyckades spela hem tre poäng via en 3-1-vinst.

Joel Persson öppnade målskyttet i den första perioden i spelformen numerärt överläge.

I början av den andra perioden kvitterade hemmalaget innan Lakers tog ledningen på nytt, denna gång genom nyförvärvet Julius Junttila.

I den tredje perioden jagade Linköping en kvitteringspuck, men Viktor Fasth i bortamålet lyckades freda buren. Istället för 2-2 kunde Pontus Holmberg fastställa slutresultatet till 3-1 i mitten av slutperioden.

I afton väntar ny SHL-match, denna gång hemma i VIDA Arena. Det är den första matchen på hemmaplan sedan 6-1-vinsten mot Mora för knappt två veckor sedan. Lakers har tre raka hemmavinster och har vunnit fem av de sex senaste SHL-matcherna i VIDA Arena.

Luleå gästar Växjö ikväll i en högintressant match. Så sent som den 25 oktober möttes de båda lagen senaste i VIDA Arena. Den matchen blev jämn och underhållande där matchen slutade 2-2 efter ordinarie speltid. I den efterföljande förlängningen avgjorde backen Linus Högberg för Lakers, som tog två viktiga poäng. Austin Ortega och Pontus Holmberg gjorde Växjös mål under den ordinarie speltiden.

Kvällens motståndare, Luleå, har spelat strålande hockey på slutet och toppar tabellen två poäng före tvåan Djurgården och trean Frölunda. Luleå har fem raka vinster i bagaget inför kvällens match. De har dessutom vunnit åtta av de nio senaste matcherna och är seriens formstarkaste lag. Under denna period har Luleå endast släppt in 14 mål.

Det brukar bli målsnåla, tajta och jämna matcher när Växjö och Luleå drabbas samman. Under fjolårssäsongen möttes lagen fyra gånger där båda lagen vann två matcher vardera. Elva av de 17 senaste mötena lagen emellan har slutat med en uddamålsvinst åt något av lagen.

Räkna med en ny jämn, tajt och underhållande match ikväll där Växjö ser möjligheten att närma sig topplagen vid vinst. Samtidigt söker Luleå revansch efter den senaste förlusten i VIDA Arena och vill fortsätta vara etta i tabellen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!