Växjö Lakers klara för semifinal
Publicerad: 2017-12-12
Kvällens kvartsfinal i CHL mot schweiziska topplaget SC Bern innebar kniven mot strupen där det var vinna eller försvinna som gällde. Det skulle komma att bli en tuff match där Växjö Lakers tillslut gick segrande ur striden med vinst 4-2.

Kvällens del 2 av dubbelmötet mot SC Bern utgjorde slutet på kvartsfinalspelet i CHL. Förutsättningarna var enkla. Vinst med ett mål betydde förlängning, två måls överläge betydde avancemang till semifinal. Lakers kom ut hungriga och det tog inte mer än 2 minuter så nätade Andrew Calof bakom Leonardo Genoini i Berns mål, assisterad av Joel Persson och Oliver Bohm. SC Bern tryckte på direkt efter Lakers ledningsmål, man ville förstås utjämna snabbt. Efter knappa 7 minuter så åkte Erik Josefsson ut för en holding, och Bern satte upp ett rejält tryck i powerplay och efter en minut så lyckades man också göra kvitteringspucken genom nr 36 Mark Arcobello. Efter kvitteringsmålet kändes SC Bern hungriga och man förde också spelet mestadels, Lakers hade svårt att etablera något anfallsspel. Efter andra powerbreaket så hade VLH ett par chanser som var riktigt bra, men det kändes ändå som att Bern hade kontrollen så här långt i matchen. Victor Andrén fick göra flera ingripanden medan Genoini på andra sidan rinken inte hade det lika svettigt. Första perioden fick tillskrivas SC Bern.

I andra perioden kom det ut ett nytt VLH, och det tog inte 4 minuter innan Captain Reddox satte puck nummer två bakom Genoini, assisterad av Bohm och Fröberg. Strax efter hade Josefsson ett bra läge men då var den gule målmannen med på noterna. Följande 5 minuter fram till powerbreak fick nog tillskrivas VLH, som förde spelet långa stunder, lite motsatt förhållande jämfört med första perioden. Vi hade inte utvisningarna med oss så här långt i kväll, och Carnbäck fick sitta 2 minuter för en tripping. Det var svettiga två minuter, men Andrén höll tätt och hade även hjälp av undersidan på ribban en gång. Efter utvisningen på Carnbäck och ett powerplay med flera bra lägen kändes Bern starka igen, och strax efter periodens andra powerbreak, får schweizarna ytterligare en utvisning med sig, och med dryga 4 minuter kvar är det August Nilssons tur att nöta på utvisningsbänken. Även denna gång var det Victor Andrén som räddade oss från baklängesmål under boxplay. Period 2 avslutades med en bättre känsla än den första, Lakers hade lyft upp spelet, och till viss del tagit kontroll, i alla fall om man jämförde med första perioden.

Tredje perioden, och varför inte ett tidigt mål? Inte ens två minuter tog det i denna period förrän Elias Pettersson pricksköt in 3-1. Efter 3:34 åkte SC Berns Mason Raymond ut för en tripping och innan det gått fem minuter av perioden så klippte Robban Rosén till med ett direktskott under powerplay, och justerade samtidigt 3:an på tavlan till en 4:a. Bra start för VLH. Efter ytterligare någon minut åkte Tristan Scherwey ut två minuter för en slashing och det var nära flera gånger men gästerna klarade sig denna gång från ytterligare baklängesmål. SC Bern flyttade efter målet upp sitt spel och belönades med ett reduceringsmål med lite mer än 6 minuter kvar att spela. Det var nr 36 Mark Arcobello som satte dit sitt andra mål för kvällen. Matchens sista powerbreak kom samtidigt som Robert Rosén visades ut för en tripping med endast 2:45 kvar på matchuret. SC Bern tog time-out med 2:06 på klockan, och efter vunnen tekning tog man även ut målvakten för 6-4 spel. Och efter massiv press av schweizarna, tvingas VLH ta ytterligare en utvisning, då Oliver Bohm åkte ut för en crosschecking med endast 47 sekunder kvar. Men Lakers redde ut stormen trots 6-3 spel för gästerna de sista sekunderna och avancerar därmed till semifinalspel! Gött VLH!