Malmö vände och vann Kvartsfinal 4
Publicerad: 2017-03-23
Växjö hade en 0-3 ledningen inför tredje perioden, sen rasade allt och en ny förlust innebär 3-1 i matcher till Malmö! Ett Malmö som nu har 3 matcher på sig att stänga kvartsfinalserien efter en 4-3 vinst i förlängning.

Växjö inleder bra och diciplinerat från första nedsläpp. Man ligger rätt i sina positioner och man bjuder inte på några omställningar. Efter cirka halva perioden börjar sen bortalaget att flytta fram sina positioner i anfallszon och Malmö får koncentrera sig på att spela försvarspel. Bortalaget kryper närmare och närmare ett ledningsmål, och efter 16:48 skulle det komma! Efter ett långt byte i anfallszon får Ville Leino pucken bakom mål av Cory Murphy från blålinjen, Leino går runt kassen och släpper in pucken mellan Malmöbacken och målburen och i slotter dyker Robert Rosén upp och trycker upp 0-1 i nättaket. 45 sekunder efter ledningsmålet skulle gästerna utöka sin ledning! Ville Leino vinner pucken ännu en gång bakom Christopher Nihlstorps kasse, och skickar in den med en backhand framför mål, och där står Emil Pettersson som får tid att sikta och placerar in 0-2 under stöten på Nihlstorp. Växjö har sen i bytet efter 2 jättelägen att få in ytterligare en puck, men först räddar Nihlstorp Josh Hennessys skott, och sen har Erik Josefsson en styrning i stolpen. Med 37 sekunder kvar av perioden får hemmalaget kvällens första powerplay sen Robert Rosén åkt på 2 minuter för hakning. Malmö skapar tryck direkt med gästerna reder ut det, och vi går till paus med 0-2 på tavlan. Skotten i den första perioden slutar 6-12. Helt klart Växjös bästa period i den här matchserien!

Malmö inleder andra perioden i powerplay, men man skapar inget farligt där. Växjö fortsätter att spela bra framför Joacim Eriksson och kommer hemmalaget i avslutslägen så är allt som oftast någon i skottlinjen och Malmö har otroligt svårt att få pucken hela vägen fram mot Eriksson. Malmö snurrar en hel del i gästerna zon ett tag, men när en Malmöback missbedömer en puck upp mot blålinjen så får Emil Pettersson och Tuomas Kiiskinen en 2 mot 1 från egen zon. Pettersson väntar kyligt ner Nils Andersson och slår en flippassning över till Kiiskinen som skjuter direkt och pucken smiter längst med isen under Nihlstorp till 0-3 tid 8:54. Efter 9:41 drar Oliver Bohm på sig en 2:a för crosschecking framför Joacim Eriksson och nytt powerplay för Malmö. Malmö skapar ett visst tryck i detta powerplayet, men återigen ligger Växjö otroligt bra i sin box, och man täcker en 4-5 skott och klarar ut även detta boxplayet. Spelet är ganska så avvaktande från bägge lagen sen. Gästerna ligger och väntar på misstag, och Malmö ser ganska så trötta ut och orkar inte riktigt störa Växjös defensiv. Med 4 sekunder kvar av perioden åker Cory Murphy ut 2 minuter för crosschecking. Så hemmalaget inleder tredje perioden med powerplay. Noterbart är att Växjö fortfarande inte haft något powerplay i matchen. Skotten i den andra slutar 6-4.

Malmö får en drömstart i den tredje. Redan efter 27 sekunder av perioden skickar Fredrik Storm in 1-3 i powerplay helt omarkerad i slottet på assist från Lukas Haudum och Rhett Rakhshani. Efter 1:48 var det dags för nästa reducering till 2-3 genom Mathias Tjärnqvist som i ett flygande anfall får en retur rakt ut i slottet och skickar in pucken bakom Joacim Eriksson som kommit ur sin position, assist på det målet får Christoffer Forsberg och Stefan Warg. Vid 3:51 har Malmö kvitterat matchen genom Robin Alvarez. En grötig situation framför Eriksson och Alvarez som backat undan från högen får pucken till höger om Eriksson och skickar in kvitteringen. Fredrik Storm är det som gräver fram pucken till Alvarez. Gästerna är helt tagna och Malmö sköljer helt plötsligt över Växjö gång på gång. Dennis Everberg åker på en tripping efter 11:47. Malmö skapar ett bra tryck och har ett par avslut som går precis utanför, men Växjö reder tillslut ut boxplayet. Efter det flyttar gästerna upp spelet en aning, men det är fortfarande Malmö som är det klart bättre laget. Men Malmös målexplosion i början av perioden är dom målen vi får i den tredje. En ny förlängning väntar för att skilja lagen åt. Skotten i den tredje vinner hemmalaget överlägset med 15-6.

I förlängningens inledning har Växjö ett par bra lägen tidigt att avgöra, främst genom Pontus Netterberg, men Nihlstorp gör kvällens räddning. Men vad förlängningen lider tar hemmalaget över mer och mer. Efter 8:44 kommer avgörandet till Malmös fördel. Andreas Thuresson tar sin egna retur och slår in avgörandet. Skotten i 4:e perioden slutar 6-4.

Malmö leder nu matchserien med 3-1 och räcker med en vinst till för avancemang till semifinal. Nästa match är i VIDA Arena på lördag.