Inför Växjö – Örebro
Publicerad: 2019-12-05
Inför
I kväll bjuds det på SHL-hockey i VIDA Arena då topplaget Örebro gästar.

Efter fyra matchfria dagar är det återigen dags för SHL-hockey. Denna gång väntar topplaget Örebro på hemmais i VIDA Arena. Vi har således en spännande match att se framemot under torsdagskvällen.

I den senaste omgången, som spelades lördagen den 30 november, bröt Växjö sin förlustsvit på tre matcher då man lyckades besegra SHL-nykomlingen Oskarshamn på bortaplan med uddamålet 2-1. Lakers öppnade målskyttet i den första perioden då Marcus Davidsson hittade nätmaskerna. Oskarshamn kvitterade i mitten av mellanakten innan Roman Horak satte matchavgörande 2-1 i början av den tredje perioden. Växjö tog därmed en viktig vinst i den nedre regionen av tabellen.

Kvällens motståndare, Örebro, har svarat för en mycket fin säsong så här långt. Närkelaget ligger nämligen på en fjärdeplats i tabellen efter att man stundtals under säsongen varit serieledare. Örebro kommer förvisso från två raka nederlag, men innan dess vann man hela tolv av 14 matcher.

Den 10 oktober drabbade Växjö och Örebro samman för första gången den här säsongen. Matchen spelades i Behrn Arena, Örebro, där hemmalaget vann med klara 4-1. Lakers öppnade matchen bäst och tog också ledningen då Fredrik Karlström lyckades överlista hemmamålvakten efter 7.14. Därefter gjorde Örebro fyra raka mål där tre av fullträffarna gjordes under slutakten då man gick från 1-1 till 4-1.

Växjö är såklart ute efter revansch på Örebro efter förlusten senast samtidigt som man vill bygga en ny vinstsvit för att erövra en slutspelsplats. Örebro, som har två raka förluster, vill studsa tillbaka direkt för att inte tappa allt för stor mark till toppkonkurrenterna ovan i tabellen.

Under fjolårssäsongen möttes Växjö och Örebro fyra gånger i grundserien där Örebro gick vinnande ur striden i tre av fajterna. Matcherna i Örebro slutade 2-1 efter straffar och 4-2 till hemmalaget medan Växjö knep en uddamålsvinst med 3-2 i VIDA Arena. Lakers föll också med samma siffror efter straffar. De båda lagen möttes även i slutspelet där Lakers vann med 2-0 i matcher efter att man slagit Örebro med 3-2 efter förlängning på hemmais för att sedan vinna med 4-2 på bortaplan.

Växjö har trivts mycket bra mot just Örebro hemma i VIDA Arena de senaste säsongerna. Faktum är att Lakers vunnit hela tio av de elva senaste hemmamatcherna mot kvällens motståndare. Bataljerna lagen emellan brukar bli väldigt tajta där hela sju slutat med uddamålet under den nyss nämnda perioden. Kvällens match har alla ingredienser för att bli en underhållande, spännande och trevlig tillställning.

Kom och stötta Växjö till en ny vinst under torsdagskvällen i jakten på en slutspelsplats. Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Hjärtligt välkomna!


Visste du att…

… De tre senaste matcherna mellan Växjö – Örebro i VIDA Arena har slutat 3-2 till något av lagen.

… Växjö-backen Ilari Melart ligger tvåa i SHL:s skytteliga, blott ett mål ifrån ledning, med sina nio fullträffar på endast 14 matcher.

… Örebro-backen Rasmus Rissanen har överlägset bäst +/-0-statistik i hela SHL (+19).

… Växjö är det laget i SHL, tillsammans med Luleå, som tagit ledningen i flest matcher (15 av 22).

… Örebro är det laget som gjort flest mål i öppen kasse under säsongen (6 stycken) samtidigt som man även är det laget som släppt in flest mål i öppen bur (6 stycken).

Timmy Renud