Publikfest mot Brynäs
Publicerad: 2012-10-12

Det finns ett fåtal biljetter kvar mot Brynäs men det vankas publikfest när Växjö Lakers är på jakt efter andra raka hemmasegern.

I lördags blev det en 2-1-seger efter straffar mot Färjestad och det var grymt tryck i VIDA Arena. 

Nu hoppas laget på samma tryck och stöttning mot Brynäs, då man ska ta revansch efter 1-4-förlusten på bortaplan mot Luleå. 

– Förlusten mot Luleå är sur eftersom jag tycker att vi gjorde en bra match. Det var vår bästa bortamatch mot Luleå under vår tid i Elitserien. Det kändes som vi hade övertaget. Vi förlorade men vi håller huvudet högt, säger Janne Karlsson. 

– Det är inte många som räknar med att vi ska vinna borta mot Luleå, men jag tycker vi var bättre mot dem borta än vi var hemma. Vi spelar bra, åkte mycket skridskor och spelade fysiskt. Målet vi gjorde var ett klassmål. Tyvärr räckte det inte hela vägen.

Bra matcher - men poängen uteblir?
– Vi är medvetna om det är vi jobbar för att ta poängen. Vi har inte lagt oss ner och gett upp. Vi försöker hitta nya infallsvinklar, lyfta på alla stenar och jag tycker att vi har ett spel vi tror på. Jag tror killarna gillar det vi pratar om - det gäller bara att våga utföra det också. 

Spelet är bra, men målen vill inte komma?
– Så är det, men man måste se det i ett större sammanhang. För att bryta en sådan här trend krävs något riktigt, riktigt bra. Det räcker inte att vinna en match. 

Inför matchen mot Brynäs väljer Janne Karlsson att fokusera på det egna laget istället för motståndarna.

– Jag säger så här: vi pratar om motståndarna men vi måste koncentrera oss på vårt eget spel i första hand. Vi måste hitta vårt sätt att spela. Vi måste hitta rätt aggressivitet och hur vi ska att nyttja det på bästa sätt i vårt lag. Vi har hårt arbetande spelare och då ska vi jobba hårt, men i det ändå hitta ett sätt att våga vårda pucken och vara kyliga när lägena väl dyker upp, säger han.

– Om vi får ihop allt kan vi besegra vilket lag som helst i den här serien så känslan inför matchen mot Brynäs är bra. Vi ska göra allt för att vinna och vi ska göra det med vår fantastiska publik i ryggen.

Matchen i VIDA Arena startar 18.30, men arenan öppnar redan 16.30 - välkomna då!

Mellan 16.30 och 18.00 är det dessutom Happy Hour i arenan med 35% rabatt på mat och dryck.
» Läs mer om Happy Hour

» Boka biljett 
» Restaurangbokning 

Efter matchen är det efterfest på plan 4.
» Efterfest på plan 4

Redaktör Jonas Gustavsson