J20: Förlust i målrik match
Publicerad: 2020-02-13
Under onsdagskvällen gästade Växjö topplaget Linköping i en målrik match. Dessvärre var det hemmalaget som drog det längsta strået och vann till slut med klara 7-3.

Efter nio dagars matchuppehåll var det äntligen dags för seriespel igen under onsdagskvällen då Växjö gästade Linköping. Hemmalaget var dock det laget som drog det längsta strået och vann matchen med 7-3.

Linköping fick minst sagt en kanonstart på matchen då man gjorde 1-0 redan efter 40 sekunders spel. Drygt elva minuter senare utökade hemmalaget sin ledning till 2-0 och gick därmed till pausvila med en tvåmålsledning.

Efter endast 34 sekunder av den andra perioden reducerade Victor Stjernborg för Växjö, närmare än så kom dock inte Lakers målmässigt. Innan mellanakten var till ända hade nämligen Linköping gjort tre mål och ledde således med 5-1 inför den tredje perioden.

Den tredje perioden var betydligt jämnare målmässigt och slutade 2-2. Växjös mål gjordes av Adam Bäckstrand och Hugo Wirell där Bäckstrands mål tillkom i numerärt överläge. Linköping vann således matchen med 7-3.

Växjö ligger åtta i tabellen och har tagit åtta poäng på åtta matcher. Man är en poäng före nian Djurgården och har två poäng upp till sjuan Brynäs. Lägg därtill att man endast är fyra poäng ifrån femman HV71. Så pass jämn är tabellen.

Skott: 25-29 (7-8, 11-11, 7-10)

På lördag är det dags för ny match då jumbon MODO kommer på besök till Växjö Ishall, där matchen har nedsläpp 14.00. Örnsköldsvikslaget har spelat in sex poäng på åtta matcher och föll senast hemma mot Djurgården med 1-4.