Inför HV71 – Växjö
Publicerad: 2018-02-01
Ikväll väntar grundseriens sista derby mellan HV71 och Växjö. Matchen spelas i Kinnarps Arena där Lakers jagar revansch efter 2-3-förlusten senast.

Slutspelet börjar närma sig med stormsteg och i afton väntar grundseriens sista derby mellan HV71 och Växjö. Matchen spelas i Jönköping, Kinnarps Arena, där HV71 vann senast med uddamålet 3-2.

Såväl Växjö som HV71 kommer med segrar i bagaget inför kvällens derby. Lakers hade det tufft under de två första perioderna hemma mot Mora senast innan man lade i en högre växel under slutakten och vann perioden med hela 5-0 och totalt 7-2. Anmärkningsvärt är att Lakers sju mål gjordes av sju olika målskyttar.

HV71 lyckades nolla Örebro på bortaplan senast och gjorde dessutom tre mål framåt. Segern var Jönköpinglagets tredje på de fem senaste matcherna och man är alltjämt med i racet om en direkt kvartsfinalsplats. Inför kvällens match ligger man på en sjundeplats i tabellen två poäng efter sexan Malmö.

Kvällens derby mellan Växjö och HV71 blir det fjärde och sista under årets grundserie. De tre tidigare mötena under säsongen har slutat med uddamålet där Växjö vunnit båda sina hemmamatcher med 2-1 (en efter övertid) och HV71 sin hittills enda hemmamatch med 3-2. Det blir allt som oftast målmässigt jämna matcher mellan kvällens lag. Faktum är att fem raka matcher har slutat med uddamålet där tre av dessa slutat oavgjort efter ordinarie speltid. Senast något lag vann med fler än två mål var 2015 när Växjö krossade HV71 med hela 6-0 på hemmaplan och det är 13 inbördes möten sedan.

Det är även anmärkningsvärt att Lakers vunnit elva av de 15 senaste matcherna mot HV71. Forsätter Växjö sin fina form i derbyna mot HV71? Ikväll får vi svaret!

Kvällens match spelas i Kinnarps Arena, Jönköping, med nedsläpp 19.00.