6 poäng för J20 i helgen
Publicerad: 2021-10-03
I helgen har Växjö Lakers J20-lag varit på bortaturné där man ställts mot Färjestad BK och Örebro Hockey. Efter ett gediget lagarbete går man segrande ur båda matcherna på full tid och tar därmed 6 nya poäng.

Växjö Lakers åkte på fredags förmiddagen på en road trip till Karlstad - Örebro för att spela omgång 9 och 10 i J20 Nationell Södra-serien.

Fredagens drabbning mot Färjetstad BK var en flängig match där lagen bytte momentum med varandra. Den första perioden går man ifrån med en 0-1 ledning, sedan fortsätter den andra perioden att vara jämn där ställningen är 2-2 när man går till pausvila. Tredje perioden startas med en målexplosion av Växjö Lakers där man rycker ifrån till 2-5. Färjestad hämtar sedan upp till 4-5 då kan Växjö Lakers Linus Lööf avgöra mot sina gamla lagkamrater i FBK genom att göra 4-6 målet som blir matchens sista. Skott 22-31

Lördagen inleddes med spel redan klockan 12.00 med en tuff match mot topplaget Örebro Hockey. De första 40 minuterna är jämna och Växjö Lakers klarar på ett bra sätt att matcha Örebro där man efter två perioder leder med 1-2. Tredje perioden inleds det på exakt samma sätt som i Karlstad dagen innan, en ny forcering med två snabba mål. Dock än en gång släpper man in motståndaren då Örebro kan reducera ställningen till 3-4. Precis som i Karlstad replikerar man med ett matchavgörande mål, den här gången via före detta Örebro-spelaren Viktor Bernhardtz. Skott 30-22

Sammanfattningsvis två bra segrar och fortsatt stark form i inledningen av serien. Växjö Lakers toppar tabellen på 25 poäng efter 10 spelade matcher.