J18: Säsongens första förlust
Publicerad: 2018-10-11
J18
Under torsdagskvällen föll Lakers borta mot Linköping med 3-5. Förlusten var Växjös första för säsongen och laget fick därmed se sin segersvit på sju matcher brytas.

Växjö hade radat upp sju vinster i följd inför kvällens bortamatch mot Linköping. I afton bröts dock den långa segersviten då hemmalaget vann med 5-3 efter en stark andra period.

Gästerna öppnade matchen bäst och gjorde 1-0 redan efter 1.16. Målet gjordes utav Filip Moen, hans första för säsongen. Linköping åt sig in i matchen och kvitterade drygt sex minuter senare. När det återstod 2.51 av den första perioden tog hemmalaget även ledningen då Remy Von Allmen överlistade Lucas Olander i Lakers-kassen. Målet tillkom i numerärt överläge.

I den andra perioden var det mycket Linköping. Efter 4.56 gjorde Gabriel Eklund 3-1 i powerplay och knappt fem minuter senare utökade man sin ledning till 4-1 genom mål av Elliot Ekmark. Lakers fick chansen att spela powerplay under mellanaktens slutminuter, men gästerna lyckades inte peta in någon reduceringspuck.

Lakers städade undan två numerära underlägen under den första halvan av den tredje perioden och verkade få energi utav det. Linus Vingren reducerade nämligen två gånger om inom loppet av 4.54 och vips var ställningen 3-4. Växjö plockade ut målvakten under slutminuterna och tryckte på för en kvitteringspuck, men istället för 4-4 fick vi se Linköping spika slutresultatet till 5-3 i tom bur.

Förlusten var, som tidigare nämnt, Växjös första för säsongen. Trots nederlaget ligger Lakers tvåa i tabellen med 20 inspelade poäng på åtta matcher. Med den poängnoteringen är man en poäng före trean Malmö och fyra poäng efter serieledarna från Göteborg, Frölunda.

Skott: 34-23 (11-7, 10-8, 13-8)

På söndag är det dags för Växjös J18-lag att spela match igen när Oskarshamn gästar. Oskarshamn ligger sexa i tabellen och har spelat in tolv poäng på åtta matcher. Senast, under torsdagen, föll man hemma mot Malmö med uddamålet 4-5.