• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Växjö tystade Scandinavium

4 januari 2018 21:45
#FHCVLH

Frölunda tog ledningen i Scandinavium till publikens stora förtjusning. Men efter en snabb kvittering i inledningen av den sista perioden var det sedan Växjö som hade show.


Det var en fartfylld förstaperiod i Scandinavium mellan Frölunda och Växjö. En period som kantades av en hel del utvisningar från båda håll. Hemmalaget var det lag som tog tillvara bäst på sina numerära överläget och tog ledningen drygt fyra och en halv minut in i den första perioden. Simon Hjalmarsson hittade fram med en snygg passning till Victor Olofsson som hade i stort sett öppet mål och 1-0 var ett faktum. När Pontus Widerström sedan åkt ned Viktor Fasth var det gästerna som satte tryck med sitt powerplay, men utan utdelning. Istället utökade Frölunda ledningen till 2-0, och det var Olofsson som höll sig framme igen och gjorde i stort sett ett identiskt mål som det första.

Växjö växlade upp

I den andra perioden var det gästerna som steppade upp och hade flera bra lägen att reducera. Bland annat så glömdes Pontus Netterberg bort vid den vänstra tekningcirkeln vilket gav öppet mål, men pucken studsade över Netterbergs klubba. Men reduceringen skulle komma och det var Eric Martinsson som reducerade med drygt en minut och tjugo sekunder kvar av mittenakten, med ett riktigt slagskott uppe från blå. Gästerna vann skottstatistiken med 12-4 i den andra perioden.

– Första perioden är Frölunda bättre både i fem mot fem och special teams. Sen i andra tar vi över. Men det är två riktigt bra lag som spelar då är det oftast jämnt också. Vi ska gnugga på som vi gjort förhoppningsvis kan vi trycka dit någon i powerplay, sa Eric Martinsson till C More.

Gästerna kvitterade bara tio sekunder in i den sista perioden genom Adam Brodecki. Frölunda skapade sedan bra tryck i numerärt överläge men fick ingen utdelning. Sedan drev Brendan Shinnimin in i offensiv zon och lurade ut Gustafsson från målet och la pucken på Frölundaspelare och in i mål. Ytterligare powerplay följde med hård press från hemmalaget. Men Andrew Calof såg sedan till att Växjö definitivt kunde åka hem med tre nya poäng genom att göra två mål till.

– Vi gör en rätt så bra match ialla fall halva matchen. Spelmässigt är det en jämn match och det får man vara nöjd med mot Växjö. I andra kommer vi inte ur zon som vi gjorde i första, summerade Roger Rönnberg efter matchen till C More.