• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Växjö avslutade året med ny seger

30 december 2017 20:28
#VLHFBK

Serieledande Växjö Lakers tog ännu en seger och befäste sin position som tabelletta ytterligare. Färjestad var numret mindre och värmlänningarna har nu sex raka förluster i SHL.


Serieledande Växjö kom med en derbyförlust mot HV71 i bagaget och ville studsa tillbaka efter det nederlaget. Men gästande Färjestad hade desto mer att studsa tillbaka ifrån, hela fem raka förluster.

Den inledande perioden förblev mållös. Båda lagen hade chanser att göra mål och gästerna hade bland annat två skott i målramen.

– Från vårt håll är det ganska bra och vi vill försöka få matchen att tippa över till vår fördel, sa Färjestads Alexander Johansson till C More i den första periodpausen.

Men pendeln tippade över åt andra hållet i den andra perioden. Adam Brodecki bokfördes för 1-0 sedan pucken gått via honom, i en hög båge över Stefan Steen i bortakassen och sedan trillat in i mål.

Sedan var det Robert Rosén som stal showen. Inte ens en minut han gå efter ledningsmålet innan han hade styrt in 2-0 efter skott från Daniel Rahimi.

Färjestad saknade definitivt inte lägen, men får det inte att stämma för tillfället. Med 41 sekunder kvar av perioden jobbade Brendan Shinnimin och Andrew Calof fram pucken till Rosén som läckert lade in även 3-0 för Växjö.

Färjestad jobbade på och försökte verkligen få till offensiven. Men Växjö visade varför laget avslutar 2017 som obestridlig tabelletta, spelade kontrollerat i tredje perioden som blev mållös. Viktor Fasth höll nollan och motade 27 skott.

– Vi maler ner Färjestad över tre perioder, riktigt starkt. Vi ger dem inte utrymme till sina omställningar, sa burväktaren till C More.

– Spelmässigt över 60 minuter var det bättre idag än det varit den senaste tiden, fullt godkänt, sammanfattade Färjestads tränare Johan Pennerborn och såg ändå ljuspunkter med insatsen.