• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Växjö
VLH

Tedenby bjöd på show när han klev fram för HV71

28 december 2017 22:13
#HV71VLH

Objektivt sett var mötet mellan HV71 och Växjö en riktigt rolig och välspelad hockeymatch. Men lite extra kul var det nog för HV71 och i synnerhet matchhjälten Mattias Tedenby.


Växjö hade inför matchen vunnit 7 av de 8 senaste matcherna mot HV71 och den sviten såg till en början ut att förlängas. För efter en mållös förstaperiod där HV71 var det klart bättre laget och fick många chanser i powerplay då var det Växjö som i början av den andra perioden kunde ta ledningen. Trots en mycket bra första HV-period.

– Jag tycker vi har spelat upp oss de senaste matcherna och spelet börjar sätta sig nu. Det är viktigt. Jag tycker vi förtjänar ett mål i första perioden, men Växjö är tajta, sa HV71:s Mattias Tedenby efter den första perioden till C More.

Tedenby skulle senare komma att spela huvudrollen, men det kommer vi till. Det var som sagt Växjö som genom dubbla fullträffar tog ett målmässigt grepp om matchen i andra perioden. Men innan perioden var slut hade först Lawrence Pilut med ett hårt och välriktat skott i powerplay gjort ett viktigt mål för HV71, och Oscar Sundh kvitterat på en kontring. Oavgjort efter två perioder kändes spelmässigt mer logiskt än vad en Växjöledning hade gjort.

Alla som någon gång har sett Mattias tedenby spela vet att han kan vara underhållning av absolut högsta klass och efter en dittills mållös period klev han fram med fyra minuter kvar av matchen. Tedenby gjorde ett oerhört vackert mål när han lurade brallorna av Eric Martinsson med en kvick sidledsförflyttning och sedan stänkte upp pucken i krysset. Ett stereotypiskt Tedenby-mål med extra mycket wow-känsla.

– Riktig rolig match att spela. Två bra lag som verkligen bjuder upp. Alla går fullt i närkamperna, det var bra idag. Tredje perioden är riktigt bra från oss, säger matchvinnaren Mattias Tedenby till C More.

Om den egna insatsen säger Tedenby så här till C More:

– Den är bra, det kändes bra idag.