• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Växjö segrade i täta toppmötet

26 december 2017 20:50
#VLHSKE

Underläge mot ett formstarkt Skellefteå - då klev Linus Fröberg fram två gånger om. Med en kvittering och ett sent avgörande sköt han Växjö till tre tunga poäng.


Annandagsmöte mellan de formstarka toppkonkurrenterna Växjö och Skellefteå. Då var det hemmalaget som öppnade målskyttet en dryg kvart in, när Dominik Bokk skickligt hittade in till Martin Lundberg som från nära håll slog till. Fram till dess hade chanserna varit relativt få, men den första perioden skulle ta fart. Andreas Wingerli hade ett starkt genombrott som Viktor Andrén stoppade och Andrew Calof var nära i slutsekunderna.

Nästa Växjöchans kom tidigt i andra genom Arvid Lundberg, som bröt en felpassning och kom ren med Gustaf Lindvall. Målvakten räddade och halvvägs in i perioden stod Joakim Lindström rätt placerad på en retur till utjämning för Skellefteå. Västerbottningarna skulle också fullborda vändningen fem minuter senare, ett mål som Johan Alm noterades för.

"Skönt att vi kunde vända det"

Växjö hade sedan två stora kvitteringschanser i slutskedet, men utdelningen skulle dröja till slutperioden. Hemmalaget växlade där upp sin offensiv och hotade alltmer. Skellefteå stängde ändå ner motståndet på ett effektivt sätt, men med elva minuter spelat uppstod läget för Växjö. Linus Fröberg frispelades i en omställning och forcerade in kvitteringen.

Två minuter från slutet skulle samme Fröberg slå till igen. Med en styrning på Noah Welchs tunga avslut ordnade han 3-2 till Växjö, som höll undan till seger. Serieledaren behåller i och med det sitt försprång i tabelltoppen.

– Starkt! Det var skönt. Vi kom inte riktigt upp i standard i de första två perioderna, skönt att vi kunde vända det, sade tvåmålsskytten Fröberg i C More efter vinsten.