• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Returen fick vänta i tio dagar – men nu fullbordas dubbelmötet

19 december 2017 11:30
#ÖREVLH

För tio dagar sedan möttes Örebro och Växjö. När serien nu återstartar efter landslagsuppehållet fullbordar lagen vad som förmodligen är säsongens mest utdragna back-to-back-möte.


Formkollen

I den sista matchen innan uppehållet ställdes alltså Örebro mot Växjö och den gången gick Lakers segrande med 3-1 efter två mål av Jesper Röndbjerg. Även spelmässigt var Växjö det bättre laget med ett litet, men ändå tydligt, övertag i antal skottförsök.

Örebro har överlag haft det tungt på sistone med sju förluster på de åtta senaste. Matchen innan mötet med Växjö tog Örebro visserligen en poäng mot Malmö, men Redhawks hade ett ganska kraftigt spelövertag och borde kanske ha fått med sig alla tre poängen. För Örebros del handlar det nu om att krympa avståndet till den tiondeplats som innebär åttondelsfinal.

Men den uppgiften blir inte alldeles lätt när laget ställs mot serieledande Växjö, som i den senaste matchen där man inte mötte Örebro besegrade den främsta utmanaren om platsen i toppen av tabellen, Färjestad. I en svängig match som innehöll det mesta kunde Erik Josefsson avgöra med knappa minuten kvar och i och med det ytterligare befästa den serieledning som Växjö nu har haft under en längre tid. Laget åkte förvisso på två förluster dessförinnan, men tabellettan ser onekligen stark ut och ångar på där uppe i toppen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Växjö nu får klara sig utan höstens stjärnskott Elias Pettersson som befinner sig i Nordamerika för JVM-förberedelser. Pettersson gjorde fyra assister i matchen mot Färjestad och har varit lagets bästa spelare så här långt.
  • Örebros Sakari Manninen gick poänglös från sista matchen innan uppehållet, men gjorde i de två matcherna före det fyra mål, inklusive ett hattrick mot HV71.
  • På tal om stjärnskott så är Växjös andra sådant, Joel Persson, kvar i laget över jul och nyår och den från Hockeyettan värvade backen fortsätter att ösa in poäng.
  • Ska Örebro få revansch från mötet sist krävs det förmodligen att laget får iväg betydligt fler än de 28 skottförsök man fick iväg senast.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREVLH.