• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Serieledaren vann - efter talangens uppvisning

23 november 2017 21:35
#MIFVLH

Växjö studsade snabbt tillbaka efter förlusten senast och besegrade Malmö på bortais - med Elias Pettersson som den stora matchvinnaren.


Formen har den senaste tiden pekat nedåt för Malmö. Hemma i Malmö Arena hoppades laget vända den trenden och rödhökarna inledde starkt mot Växjö. Serieledaren trycktes tillbaka under stora delar av den första perioden, men närmare än ett returläge för Frederik Storm kom inte Malmö.

Då var Växjö mer effektiva i sina attacker. För med elva minuter spelat fiskade Elias Pettersson upp en vunnen tekning, lurade bort Stefan Warg totalt och serverade Andrew Calof öppet mål. En stund senare var det Petterssons tur att få avsluta i nät. Calof arbetade då fram pucken till Robert Rosén, som med en fin framspelning öppnade för Pettersson att utöka till 0-2 för Växjö.

Rosén: "Vi har en fantastisk utdelning"

Trots underläge var det fortsatt Malmö som pressade på offensivt i den andra perioden. Nils Andersson prickade stolpen i numerärt överläge och till sist kom också målet, forcerat i nät av Marcus Sylvegård. Växjö skapade inte mycket framåt, men gästerna hade en vass kedja och framförallt Elias Pettersson. När han serverades ett friläge av Calof betydde det också 1-3 inför slutperioden.

Där var Pontus Netterberg en stolpträff från att punktera matchen i ett friläge. Med sju minuter kvar mötte Christoffer Forsberg upp ett tillbakaspel från Tuukka Mäntylä och plötsligt hade Malmö kontakt. Slutminuterna blev ett drama med flera möjligheter till kvittering, innan Linus Fröberg med klockan på 19.51 skickade dit avgörandet i öppen målbur. Seger med 2-4 för Växjö efter leverens av serieledarens förstakedja.

– Idag hade vi ett otroligt stäm, särskilt i första. Sen rycktes matchen sönder av många utvisningar vi drar på oss. Det blir hackigt, men vi har en fantastisk utdelning, konstaterade Robert Rosén i C More.