• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad bröt serieledarnas segersvit

21 november 2017 21:48
#VLHFBK

Åtta raka segrar sedan tog det stopp för Växjö mot tabelltvåan Färjestad. Det svängde fram och tillbaka när lagen turades om att ta kommandot i matchen, men till slut var det värmlänningarna som kunde ta tre poäng och i och med det krypa lite närmare Växjö i toppen.


Det var mycket Växjö i inledningen och smålänningarna hade chansen att ta ledningen, men Andrew Calofs skott tog i ramen. Då tog gästerna kommandot i matchen och tog också ledningen efter att Rasmus Asplunds retur gått till Michael Lindqvist var 1-0 ett faktum för Färjestad. Värmlänningarna skulle även dem få en ramträff, Fabian Zetterlunds skott satt klockrent i den högra kryssribban. Och det var en besviken Nils Carnbäck som pratade med C More efter den första perioden.

  • Vi är inte här, vi står och tittar på! Det är för dåligt.

Växjö kom ut och drog upp tempot ordentligt i den andra perioden. Efter bara drygt fem spelade minuter hade hemmalaget 9-1 i skott, vilket fick Johan Pennerborn att ta en time out för gästerna. Men det var fortsatt övertag för hemmalaget som kunde kvittera när Pontus Netterberg tog med sig pucken från egen zon och inte hade några medspelare med sig utan drog iväg skottet i det högra krysset. Stefan Steen i Färjestadkassen fick fortsätta att jobba hårt och fick kapitulera ytterligare en gång med bara 20 sekunder kvar av den andra perioden. Robert Rosén stod för ett fint förarbete och tog med pucken in i offensiv zon där Andrew Calof hade fri yta framför Stefan Steen.

– Vi har bättrat oss i alla delar av spelet. Vi skapar mycket chanser och spelar bra. Deras målvakt gör det bra men vi kunde haft några fler mål, sa Pontus Netterberg till C More.

Färjestad krigade in i det sista

Sista perioden var det Färjestad som tog tillbaka kommandot. Joakim Nygård kunde efter drygt två minuter kvittera från ingen vinkel alls. Nygård kom långt ner och var i stort sett bakom den förlängda mållinjen när han hittade en lucka. Det var stundtals grinigt i seriefinalen och det skulle spelas fyra mot fyra efter att Linus Fröberg och Rasmus Asplund fick åka och sätta sig två minuter vardera efter en lite mindre fadäs. Per Åslund och Martin Johansson kom då i ett två mot ett-läge och Åslund serverade Johansson som såg till att Färjestad återtog ledningen. Med drygt tre minuter kvar tog hemmalaget timeout och plockade i samma veva ut Viktor Fasth. Pricksäkra Ilari Melart kunde då lyfta pucken från egen kortsarg och ner i det tomma målet.

– Vi gör en ganska blek insats i första och tredje. Det är inte mycket vi har förutom i andra perioden. Energin var inte där idag. Det är en toppmatch och seriefinal så det är surt. Det kändes som vi saknade energi idag. Ingen som kunde dra med någon annan. Jag tycker faktiskt inte det var bra alls idag, summerade Robert Rosén till C More.