• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

17-åring ordnade trepoängaren till Växjö

3 november 2017 21:30
#RBLVLH

Rögle reducerade tre gånger om - men Växjö lämnade Lindab Arena som vinnare. Med karriärens första SHL-mål blev Dominik Bokk segerskytt.


Formstarka Rögle öppnade piggt hemma mot Växjö, men skulle trots det åka på värsta tänkbara start. För efter fyra minuter ställde gästerna om och Adam Brodecki ställdes öga mot öga med Justin Pogge. Målvakten räddade det första avslutet, men returen slog Brodecki skickligt i nät på tennis.

Noah Welch skickade något senare in tvåan direkt efter tekning och uppförsbacken såg brant ut för Rögle. Men repliken dröjde bara tolv sekunder, sedan hade Bryan Lerg vispat in 1-2 med ett distinkt avslut. Växjö skulle snabbt återta sitt tvåmålsförsprång, för i powerplay direktsköt Elias Pettersson 1-3 framspelad av Robert Rosén. Nils Carnbäck hade även chansen att utöka ledningen ytterligare men stoppades då av inbytte Emil Kruse.

Hallam: "Vi lyckas vinna - kan inte förklara hur"

I mittperioden svarade Rögle för en scenförändring och hemmalaget radade upp chanser omgående. Viktor Andrén var stabil på skotten han fick emot sig, men offensivt skapade inte Växjö mycket. Daniel Widing var mer aktiv och åkte sig bland annat igenom till ett friläge. Rögle såg ändå ut att gå lottlösa ur perioden, men med 19 sekunder kvar frispelades Juhamatti Aaltonen fram till reducering.

Med blodad tand gick Skånelaget för att jämna ut siffrorna i tredje. Spelet svängde där rejält och i just en omställning lurade Dominik Bokk bort sin markering, vek in i banan och satte 2-4. I sin tredje SHL-match gjorde 17-åringen alltså sitt första mål. Det blev också avgörande, då Rögles Filip Karlsson ordnat nerv i slutminuterna och Växjö vann till sist med 4-3.

– Det är någonstans här ribban är för om man vill vara ett topplag eller ett mittenlag. Vi lyckas vinna den här matchen och jag kan inte förklara hur. För jag tycker att det är många dåliga beslut och svårt att hitta fokus, kommenterade Växjötränaren Sam Hallam i C More.