• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Seriefinal i Löfbergs Arena

24 oktober 2017 11:30
#FBKVLH

Det vankas toppmöte i Löfbergs Arena. Serieledande Färjestad går för att befästa sin förstaplats i SHL-tabellen när man tar emot tabelltvåan Växjö. Ett Växjö som vill bryta sin tillfälliga förlusttrend och krypa närmare topplaceringen.


Formkollen

Med 40 sekunder kvar av ordinarie matchtid styrde Mikael Wikstrand olyckligt in Örebros avgörande 3-2-mål i egen kasse i lördags. Förlusten innebar säsongens tredje för Färejstad, som trots det bibehöll sin förstaplats i SHL. Denna börjar däremot sakta men säkert att hotas. På tisdagskvällen gästar nämligen Växjö Löfbergs Arena - ett Växjö som med en match mindre spelad ligger på andraplatsen och har fem poäng upp till serieledarna. En spelare som kan sätta stopp för att tisdagens motstånd ska krypa närmare, är Johan Ryno. Centern är med sina imponerande 18 assist och totalt 19 poäng parkerad i toppen av den totala poängligan - och har på de två senaste matcherna assisterat till hela sex mål.

Sam Hallams Växjö är inne i en tillfällig svacka. Hemmaförlusten, som var säsongens första, mot Malmö i torsdags följdes upp med en 2-0-förlust uppe i Norrbotten när man gästade Luleå. Andraplatsen har man däremot fortsatt till sitt förfogande och är dessutom uppe och nosar på topplaceringen i serien. Smålänningarna är alltjämt det lag som försvarar sig bäst, då man efter elva spelade matcher bara släppt in 18 puckar. Nu möter man dock det laget som har öst in överlägset flest mål i serien och vi har säkerligen en underhållande och fartfylld tillställning att vänta.

Läget i lagen

Läget i de bägge lagen ser ut som följer:

Notera att:

– Färjestad vann 3 av 4 matcher mot Växjö förra säsongen.

– Ligans överlägset målfarligaste lag är Färjestad. På elva matcher har man matat in 46 puckar bakom motståndarmålvakternas burväktare.

– Växjö å andra sidan släpper in minst mål i serien. 18 gånger har det ringt i smålänningarnas nät såhär långt.

– En nyckel till Färjestads fina start på säsongen är lagets powerplayspel. Med sina över 34% är man seriens bästa lag i den spelformen. Samtidigt är man också det lag som har suttit i utvisningsbåset längst (131 minuter)

– Växjö är däremot ett av de bästa lagen i spel i numerärt underläge. På 39 försök har man släppt in 7 mål, vilket ger en procent på 82,05.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKVLH