• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Brodecki showade när Växjö vann toppmötet

24 oktober 2017 21:40
#FBKVLH

Färjestad stod som serieledare och utan hemmaförlust. Då klev Växjö ut i Löfbergs Arena, vände underläge med tre raka mål och närmade sig i toppstriden.


Den tidiga seriefinalen mellan Färjestad och Växjö var bara sekunder gammal när Adam Brodecki fick pucken i öppet skottläge. Stefan Steen räddade och istället kunde Linus Persson 1.37 in direktskjuta 1-0 för Färjestad. Spelmässigt var tempot högt i matchupptakten, som präglades av hemmalaget.

Växjö skulle växa in och ta över mer och mer, framförallt under periodens avslutande minuter. Linus Högberg serverade Martin Lundberg en fin möjlighet som Steen stoppade. Med 44 sekunder kvar till periodvilan grävde sedan Brendan Shinnimin fram pucken till Andrew Calof, som stänkte dit kvitteringen för Växjö.

Hyllad av hemmapubliken efter "zorromålet"

Sex minuter in i andra trodde hemmapubliken att Färjestad återtagit ledningen, men Viktor Fasth var kvick i förflyttningen och höll Niklas Fogströms skott på rätt sida om mållinjen. Istället skulle Växjö ta kommandot direkt efter, när Robert Rosén i en omställning hittade in till målskytten Elias Pettersson. Lagen hade sedan varsin chans i numerärt överläge och Rasmus Asplund prickade stolpen bakom Fasth.

Ställningen var alltså 1-2 inför tredje, där Adam Brodecki skulle sno alla rubriker. Tre minuter in fick forwarden pucken bakom Steens mål, lade upp den på klubbladet och "zorrade" upp 1-3 i krysset. Konststycket lockade till och med applåder från hemmapubliken. Trots en stark slutforcering gick Färjestad på lagets första hemmaförlust för säsongen och Växjö är nu bara två poäng bakom serieledarna.

– Vi är lite sega i början, men sen kommer vi in i det. Vi har inte gjort så mycket mål på slutet. Det var en sten som släppte, sa Brodecki i C More.