• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Idag 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Mora
MIK

Debutanten målskytt i Växjös vändning

5 oktober 2017 22:00
#VLHMIK

Obesegrade Växjö fortsätter att rada upp segrar, men mot Mora var laget illa ute. Då klev en SHL-debutant fram och påbörjade vändningen.


Växjö öppnade starkast, men det var Mora som skulle tysta hemmapubliken i Vida Arena. Med sju minuter spelat fyllde Daniel Grillfors på i ett anfall och krutade in 0-1 för den gästande nykomlingen. Växjö repade sig, pressade på framåt och fick chansen i ett numerärt överläge. Då passade Emil Bejmo på att sno åt sig pucken och frispela Emil Aronsson som stänkte dit 0-2.

De två Moramålen satte Växjö i gungning, men laget skulle tända hoppet innan periodvilan. I karriärens första SHL-match mötte dansken David Madsen upp ett inspel och satte dit sitt debutmål.

– Det är kul, men vi spelar inte så bra som jag hoppas. Vi ska in och köra mer tufft och spela vårt spel, sade Madsen i C More.

Utan förlust: "Vi har ett bra flow nu"

Med reduceringen dröjde det inte länge i mittperioden innan även kvitteringen kom. I en rapp omställning trampade Adam Brodecki förbi sin back och lyfte in 2-2 i krysset. Andrew Calof fintade sig kort därefter fri med Christian Engstrand - som räddade. Moramålvakten höll en fortsatt fin nivå och stod emot en trippelchans från Växjö.

Men smålänningarnas ledningsmål skulle komma i den tredje perioden. Med två Moraspelare utvisade kunde Peter Andersson pricka Calofs klubba med en precis passning och 3-2 styrdes i nät. Linus Fröberg maximerade utdelningen i det numerära överläget med sitt 4-2, ett mål som tog musten ur Mora. Calof sydde ihop det hela med sitt andra för kvällen och Växjö är ännu utan förlust.

– Skönt att vi vann. Vi gör inte vår bästa match i år, men vi har ett bra flow nu och lyckas ta tre poäng. Med lite mindre flyt idag hade vi nog inte vunnit, konstaterade Linus Fröberg i C More.