• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Fasths storspel frälste Växjö

28 september 2017 21:30
#SKEVLH

Robert Roséns mål i den första perioden blev det enda i Skellefteå Kraft Arena. Trots en massiv forcering och ett flertal fina Skellefteålägen, spikade Växjö och Viktor Fasth igen och kunde plocka med sig samtliga tre poäng från Västerbotten.


Det var i vanlig ordning en underhållande och fartfylld tillställning när Skellefteå tog emot Växjö på torsdagskvällen. Gästerna öppnade förvisso piggast, men när man åkte på en utvisning var det västerbottningarna som kopplade ett grepp om tillställning och var nära på att också öppna målskyttet. Men istället för hemmajubel skulle Robert Rosén tysta Skellefteå Kraft Arena. Efter att ha vunnit pucken i offensiv zon klev centern fram och skickade in 1-0 bakom Gustaf Lindvall. Skellefteå var sen centrimetrar ifrån att skicka in en kvittering, när Adam Petterssons skott träffade stolpens insida.

Skellefteåforcering i slutet

I den andra akten var Växjö återigen det lag som öppnade piggast. Gång på gång lyckades man vinna dueller i den offensiva zonen och var flera gånger nära på att hitta nätet bakom Gustaf Lindvall. Skellefteås vassaste målchanser kom i spel fem mot fyra, där man bland annat ännu en gång prickade ramverket - den gången genom Joakim Lindström. Mittperioden var en svänging tillställnig och trots en hel del fina målchanser slutade den mållöst.

Robert Roséns mål visade sig bli matchavgörande. Trots en massiv press och forcering som bjöd på stor dramatik skulle gästerna, med Viktor Fasth i spetsen, hålla igen. Växjö plockade därmed sin andra raka uddamålsseger och hakar på i toppen av tabellen.

– Jag tycker att vi gör en fantastiskt bortamatch. Vi kommer ut och krigar i 60 minuter stenhårt över hela banan. Grabbarna spelar fantastiskt bra framför mål. Det här är en lagseger, sade en ödmjuk matchhjälte i Viktor Fasth i C More efter matchen.