• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Växjö håller hoppet vid liv – stängde igen mot Malmö

25 mars 2017 17:47
#SMslutspel2017

Än är inte Växjö Lakers uträknat ur slutspelet. Med kniven mot strupen kunde Växjö segra med 2–0 i kvartsfinalmöte nummer fem, där Emil Pettersson och Joacim Eriksson klev fram ordentligt. Nu är Malmös ledning reducerad till 3–2 i matcher.


Det tog inte mer än tolv sekunder innan Malmöduon Nichlas Hardt och Frederik Storm visade sig från den sida som orsakat så mycket problem för Växjö i kvartsfinalserien. Med stor intensitet satte de hård press på motståndet, och skapade dessutom en farlig målchans direkt då Hardt styrde pucken precis utanför stolpen. Det blev det uppvaknande som Växjö behövde.

Under den första perioden skapades de flesta målchanserna i spel fem mot fyra. Men något mål blev det inte. Det såg de båda målvakterna till trots att det fanns gott om lägen. Bland annat var Växjös Dennis Everberg bara centimeter ifrån att öppna målskyttet i slutskedet av perioden, men Malmömålvakten Christopher Nihlstorp svarade då med en formidabel dubbelräddning på Everbergs skott från nära håll.

Växjö vill våga för att vinna

Växjö fick sedan en smakstart i andra perioden. Olli Palola bröt ett uppspel i Malmös zon och drog iväg ett skott som Emil Pettersson mycket pricksäkert styrde förbi Nihlstorp till 1–0. Med bara några minuter kvar att spela i mittperioden kom även 2–0. Efter ett skott av Emil Pettersson i stolpen fick Tuomas Kiiskinen in pucken förbi mållinjen. Det krävdes videogranskning för att avgöra det, men mål var det – och plötsligt hade Växjö fått matchen precis dit de velat.

Med vetskapen om att Malmö tidigare har vänt underlägen mot Växjö i tredje perioden, tog hemmalaget inga risker den här gången. Därför skapade Malmö inte heller särskilt mycket. När man väl kom igenom stod målvakten Joacim Eriksson i vägen, och till slut kunde han cementera sin första nolla för slutspelet. Tack vare det är Växjö fortfarande med i jakten på att gå till semifinal, även om Malmö fortfarande leder med 3–2 i matcher.

– Jag hade fullt fokus på den här matchen och vi försökte att inte tänka längre än så. Hockey är en prestationssport där man måste vara bra varje dag, sa Joacim Eriksson till CMore efter slutsignalen.

Kommande match:

  • Malmö-Växjö, Mån 27 mars 19:00