• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Mirakulös vändning av Malmö, har seriesegrarna i brygga

23 mars 2017 21:58
#MIFVLH

Växjö hade ett till synes hårt grepp om matchen när tredje perioden drog igång. Ledning med 3-0 men då trampade Malmö gasen i botten, satte tre snabba och Andreas Thuresson avgjorde sedan i förlängningen.


Idel bortasegrar, det var facit innan nedsläpp, och efter en jämn inledning tog Växjö kommandot alltmer ju längre perioden led. Gästerna fick också utdelning två gånger om, två mål som påminde en hel del om varandra. Ville Leino med pucken bakom förlängd mållinje och med geniala passningar fram till lagkamrater framför kassen. Första gången hittade han Robert Rosén och andra gången till Emil Pettersson. 0-2 och Malmö var inte nöjda med hur det såg ut.

– Vi är alldeles för veka i egen zon och den aggressivitet vi tidigare haft har vi inte just nu, sa Malmös Jens Olsson till C More.

Växjö hade verkligen fått med sig energi in i matchen. De fortsatte vara spelförande i andra perioden och 0-3 kom efter 8:54. Målet kom i en spelvändning där Emil Pettersson samspelade med målskytten Tuomas Kiiskinen.

Chockupphämtning av Malmö

Malmö kämpade på men fick jobba betydligt hårdare för sina målchanser. Men i tredje perioden kom hemmalaget ut och fick starta i numerärt överläge. Där blev det utdelning direkt genom Frederik Storm.

Nu flög Malmö fram och 2-3 pricksköt Mathias Tjärnqvist följt av 3-3 av Robin Alvarez när matchklockan bara hade tickat upp till 3:51. En fantastisk och sett till de två första perioderna oväntad händelse. Växjö hämtade sig och matchen gick för tredje gången av fyra möjliga hittills i matchserien till förlängning.

Där böljade spelet fram och tillbaka och matchvinnare blev Andreas Thuresson som slog in sin egen retur 8:44 in i förlängningen.

– En jäkla moral, vi lägger oss inte ner och dör. Vi visar i tredje vilken hockey vi kan spela. Publiken hjälper oss och när vi får våra första mål höjer vi oss ännu mer med deras hjälp, säger Malmös Andreas Thuresson till C More.

Kommande match:

  • Växjö-Malmö, Lör 25 mars 15:15