• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Emil Pettersson och Växjö vände och vann

4 mars 2017 21:30
#ÖREVLH

Örebro hade en tvåmålsledning med sig in i den tredje perioden, men där fick hemmalaget inte till sitt spel över huvudtaget. Istället var det Växjö som tog kommandot och kunde både reducera och kvittera. Emil Pettersson såg sedan till att extrapoängen gick till smålänningarna.


Det var en jämn första period vi fick se i helgens andra back to backmöte mellan Örebro och Växjö. Efter drygt halva den första perioden fick hemmalaget chansen att spela powerplay. Greg Squires var het på gröten och var nära på att göra 1-0 till hemmalaget men Oscar Alsenfelt var snabb i sidledsförflyttningen.

Bara sekunder efter att gästerna blivit fulltaligt höll sig Gustaf Franzén framme framför mål efter Alexander Hellström skickat in pucken. Detta resulterade i Franzéns första mål i SHL. Växjö spelade sen upp sig efter Örebros ledningsmål men fick ingen utdelning. Bästa chansen för gästerna stod Dennis Everberg för.

– Helt okej, vi kan fortfarande bli bättre. Vi slarvar lite då och då men det är 40 minuter kvar. Vi sätter inte press tillräckligt hårt, och vi måste spela ett rakare spel. Helheten i spelet kan bli bättre, sa Dennis Everberg till C More.

Växjö för hela slanten

Det var Växjö som skapade mest farliga lägen i den andra perioden. Adam Brodecki hade bland annat en bra chans efter att pucken studsat i sargen bakom Julius Hudacek. Men när Dennis Everberg drog på sig en slashingutvsining på Lucas Lessio skulle Örebro utöka ledningen i numerärt överläge. Libor Hudacek behövde bara drygt 20 sekunder innan han tog hand om returen som Viktor Andrén lämnade på Greg Squires skott. Efter en kort överläggning med situationsrummet godkändes målet. Växjö fortsatte att skapa chanser men pucken ville inte riktigt in för gästerna.

Sista perioden var det mycket Växjö. Först hade Adam Brodecki ett gyllene läge att göra första målet. Som efter videgranskning dömdes bort då Hudacek blockerat pucken innan den petades in i mål.

Men Växjö gav inte upp, Emil Pettersson hade först ett skott i målramen innan han sen kunde göra gästernas första mål. Bara 47 sekunder senare krigade Brodecki till sig pucken nere i sarghörnet och hittade sedan Pontus Netterberg och 2-2 var ett faktum. Ett resultat som stod sig perioden ut, noterbart var att Växjö vann skotten med 21-3 i den tredje perioden.

I förlängningen behövde Emil Pettersson bara 32 sekunder innan han kunde avgöra och se till att smålänningarna åkte hem med två nya poäng i bagaget.

Kommande matcher:

Rögle - Örebro Tis 7 mars 19.00

Växjö - Linköping Tis 7 mars 19.00