• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Tuff kamp när Brynäs gästade Växjö ikväll

25 februari 2017 21:00
Referat

Ett formstarkt Brynäs vann över serieledarna som fick bita i klubbskaftet ikväll med 1-4 i baken.


Nästan lapp på luckan när Brynäs med en stark formkurva och många gjorda mål, kom till Växjö och tog sig an serieledarna. Precis i matchstart får vi tag på Coffe i Nashville som via mediakuben satte igång hela VIDA och västra stå! Matchen började med att båda lagen kände på varandra, och när Brynäs gjorde kvällens första mål efter vunnen tekning och ett par fina passningar så var det efter att VLH haft ett par bra skott och styrningar men inget som träffat rätt. 05:39 stod matchklockan på vid målet. Fram till första powerbreak så är det mycket chanspuckar och oorganiserat spel från båda lagen. Med 6:44 kvar tilldömdes Brynäs ett lagstraff för för många spelare på banan. Men efter bara 36 sekunders powerplay hittar domarna en fasthållning av klubba av Emil Pettersson. Ett par minuter senare, då båda lagen blivit fulltaliga åker Brynäs Jonathan Pudas för en crosschecking bakom eget mål med 3:50 kvar av perioden. Växjö fick inte till något vidare powerplay och perioden slutar 0-1, skotten 4-10 och utvisningsminuterna 2-4.

Period 2 startade lika oorganiserat för VLH´s del som första slutade, Växjö spelade svårt och satte sina egna medspelare i svåra situationer, och när Brynäs gjorde 0-2 vid 08:09 så var var nog ingen i VIDA speciellt förvånad, det hade legat i luften ett tag. Efter Brynäs 2:a så lyfte VLH sig något och etablerade sig i anfallszon vid något tillfälle, men man slarvade i passningsspelet, och alla puckar man slog var den där centimetern fel, antingen på klubbspets eller baksida skridskon. BIF tog timeout 14:58, och då hade VLH 8 skott på mål, sen matchstart alltså. Tiden i perioden bara rinner iväg, utan att man såg någon förbättring. VLH gjorde en riktigt dålig mittenperiod, och den slutade 0-0, skotten speglar matchbilden väl, 4-13, vilket innebär totalt efter två perioder 8-23.

När tredje perioden började så var vi många som förväntade sig en uppryckning spelmässigt. Men efter endast 1:07 stänker Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist in 3:an bakom Eriksson, och uppförsbacken för VLH blev ännu brantare. 13:10 fick Växjö ett powerplay då Ponthus Westerholm gjorde sig skyldig till en tripping. Men inte heller powerplay fungerade ikväll. Inte förrän 2:29 återstod av matchen, producerade Tuomas Kiiskinen ett mål för VLH´s del då Bailen passade Kiiskinen helt fri till 1-3. 18:42 tog Sam Hallam timeout, och bänkade samtidigt Växjös bäste spelare ikväll, Joacim Eriksson. Spel 6-5 då och en sista anstormning skulle fram. Tiden rann ifrån VLH även i denna stund och poängsviten stannar vid 19 matcher. Brynäs gjorde även 4an i tomt mål, och förlusten var ett faktum.

Matchen slutar 1-4, och skotten repade sig i sista perioden till 20-30, och utvisningsminuterna slutade 2-6 och 33-29 i skott och 1-4 i antal utvisningar.

Publiksiffran skrevs till 5652

Domare: Tobias Björk, Mikael Holm
Linjedomare: Örjan Åhlén, Henrik Pihlblad