• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Meriterande Malmöseger mot serieledarna

23 februari 2017 21:53
#MIFVLH

Många har försökt besegra Växjö under de senaste två månaderna, men bara Luleå hade lyckats. Nu sällar sig Malmö till den skaran efter en minst sagt dramatisk straffseger.


Går det att slå Växjö? Laget som tagit över serieledningen och som inför mötet med Malmö vunnit 17 av sina 18 senaste matcher.

– Det blir tufft men håller vi oss till vår matchplan finns chansen, sa Malmös Andreas Thuresson till C More inför första nedsläpp.

Och visst skapade Malmö bryderier för Växjö. Rhett Rakhshani satte 1-0 i powerplay efter 4:24 och i slutet av perioden kontrade Lars Bryggman in 2-0 med en fin prestation.

– Vi är inte nöjda, de tillbringar för mycket tid i vår zon. Det gäller att vara på tå annars går det dåligt i den här ligan, kommenterade Växjös Erik Martinsson insatsen till C More i första pausvilan.

Växjö tog sig i kragen och kom ut bättre i andra. Serieledarna skapade en hel del farliga skottlägen, men längst bak i Malmö stod Cristopher Nihlstorp emot och såg till att Malmö hade fortsatt 2-0.

– Vi har bra snack och hjälper varandra där ute. Vi ska fortsätta att stänga ner mittzon men ändå inte bli för tillbakadragna utan försöka gå för trean, sa Malmös Robin Alvarez till C More.

Bara början på dramatiken

I tredje perioden tog det fart ordentligt, men det dröjde ända till den andra hälften. Robert Rosén reducerade efter 11:18 och bara 15 sekunder senare sköt Eric Martinsson in 2-2.

En riktig kalldusch för Malmö som hade ganska bra kontroll på händelserna. Det skulle komma en sådan dusch till, men innan dess hade skåningarna återtagit ledningen genom Fredrik Händemark i numerärt överläge.

Växjö tog ut målvakten och med bara nio sekunder kvar studsade Nick Bailens skott via både Olli Palola och Dennis Everberg in i nät.

Malmö var sedan starkast i straffläggningen och tog hem segern efter mycket om och men.

– Synd att vi inte kan ta tre poäng, men det är ett bra lag vi möter. Att vi tar hem det trots att de kvitterar hela tiden tyder på mental styrka i truppen, sa Malmös tränare Peter Andersson till C More.

Kommande motståndare:

  • Malmö-Rögle, Lör 25 feb 16:00
  • Växjö-Brynäs, Lör 25 feb 18:30