• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Växjö
VLH

Kapten Reddox skickade bonuspoängen till Växjö

5 januari 2017 21:40
#HV71VLH

Smålandsderbyt i Jönköping fick en orangeblå segrare. Växjö Lakers sena kvittering skickade toppmötet med HV71 till förlängning - där lagkaptenen, Liam Reddox, blev stor hjälte.


Smålandsderbyt i Kinnarps Arena inleddes med en viss HV-press. Filip Sandberg var närmast att spräcka nollan när han fick ett gratisläge i slottet, men ju längre perioden gick desto hetare blev gästerna från Växjö. Två ramträffar och en hel del farliga målchanser mot Fredrik Pettersson-Wentzel, i en period som dock förblev mållös.

Tedenby gubben i lådan

Kvällens första målsignal skulle slutligen ljuda i Kinnarps Arena. Efter en stark inledning fick Jönköpingslaget utdelning via Mattias Tedenby efter en chans som såg ut att ha runnit ut i sanden. Den formstarke HV-forwarden agerade rappt när han snappade åt sig pucken i slottet och skickade in den bakom en chanslös Joacim Ericsson. Växjö matade på för en kvitteringspuck och tvingande hemmalaget till en timeout, men uddamålsledningen höll i sig in i den tredje.

Övertidsavgörande - igen

Tredjeperioden inleddes både chans- och tempofattigt. Inget av lagen fick till något ordnat spel och det dröjde länge innan några kvalificerade målchanser skapades. Växjö tände till efter ett powerplay och efter det blev man allt mer pigga på en kvitteringspuck. Netterberg fick sitt mål bortdömt i mitten på perioden, men i powerplay några minuter därpå såg Olli Palola till att skicka tillställningen till övertid.

Väl där fixade gästernas lagkapten Liam Reddox bonuspoängen efter en elegant uppåkning - och Växjö hänger därmed kvar i toppen av SHL.

– Det är bra med fem raka vinster, men nu ska vi fortsätta norr ut i landet. Det kommer toppmatch efter toppmatch och jag hoppas att vi ska kunna fortsätta spela som vi har gjort såhär långt, sade tränare Sam Hallam till C More efter slutsignal.