• Huvudsponsorer

Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Ons 01 Mar  (1 match)
Fre 03 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Fre 17 Mar  (1 match)
Sön 19 Mar  (1 match)
Tis 21 Mar  (1 match)
Tor 23 Mar  (1 match)
Lör 25 Mar  (1 match)
Mån 27 Mar  (1 match)
Tis 19 Sep  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Fre 13 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Hemma
HV71
HV71
Borta
Växjö
VLH

Kapten Reddox skickade bonuspoängen till Växjö

5 januari 2017 21:40
#HV71VLH

Smålandsderbyt i Jönköping fick en orangeblå segrare. Växjö Lakers sena kvittering skickade toppmötet med HV71 till förlängning - där lagkaptenen, Liam Reddox, blev stor hjälte.


Smålandsderbyt i Kinnarps Arena inleddes med en viss HV-press. Filip Sandberg var närmast att spräcka nollan när han fick ett gratisläge i slottet, men ju längre perioden gick desto hetare blev gästerna från Växjö. Två ramträffar och en hel del farliga målchanser mot Fredrik Pettersson-Wentzel, i en period som dock förblev mållös.

Tedenby gubben i lådan

Kvällens första målsignal skulle slutligen ljuda i Kinnarps Arena. Efter en stark inledning fick Jönköpingslaget utdelning via Mattias Tedenby efter en chans som såg ut att ha runnit ut i sanden. Den formstarke HV-forwarden agerade rappt när han snappade åt sig pucken i slottet och skickade in den bakom en chanslös Joacim Ericsson. Växjö matade på för en kvitteringspuck och tvingande hemmalaget till en timeout, men uddamålsledningen höll i sig in i den tredje.

Övertidsavgörande - igen

Tredjeperioden inleddes både chans- och tempofattigt. Inget av lagen fick till något ordnat spel och det dröjde länge innan några kvalificerade målchanser skapades. Växjö tände till efter ett powerplay och efter det blev man allt mer pigga på en kvitteringspuck. Netterberg fick sitt mål bortdömt i mitten på perioden, men i powerplay några minuter därpå såg Olli Palola till att skicka tillställningen till övertid.

Väl där fixade gästernas lagkapten Liam Reddox bonuspoängen efter en elegant uppåkning - och Växjö hänger därmed kvar i toppen av SHL.

– Det är bra med fem raka vinster, men nu ska vi fortsätta norr ut i landet. Det kommer toppmatch efter toppmatch och jag hoppas att vi ska kunna fortsätta spela som vi har gjort såhär långt, sade tränare Sam Hallam till C More efter slutsignal.