• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Matchens profil: Gustav Hjalmarsson

17 november 2011 13:11

En spelare som vuxit enormt de senaste matcherna är Gustav Hjalmarsson som numera huserar i kedjan med Steve Saviano och Liam Reddox.


– Min uppväxling har med anpassningen att göra. Det var ett ganska stort steg att gå upp i elitserien, kanske större än man trodde på förhand. Jag har fått jobba mig in i tempot, säger Gustav som var utanför truppen ett tag under hösten.

– Det var inte så mycket att göra åt det, det är tuff konkurrens och det sporrar att hela tiden visa framfötterna. Det var bara att visa på träningarna att man ville spela igen.

Har du snackat något med brorsan Simon i Luleå om hur det är i elitserien?
– Det är klart att jag har gjort det. Han hade det också svårt i början och det tog ännu längre tid för honom att anpassa sig. Ger man det bara lite tid så kommer det förr eller senare.

Gustav medger själv att han inte är en stor tekniker, utan att det är i viljan och det fysiska spelet som han är som bäst. Och hans tacklingar är alltid stenhårda, men schyssta.

– Det handlar om tajming och fysiken är viktig för mitt spel, eftersom jag lever mycket på den, säger Gustav som lärde sig en hel del om det fysiska spelet av Gislavedstränaren Magnus Roupé.

– Han har ju spelat i NHL och plockade upp mig i division ett när jag var 15 eller 16 år och han körde den hårda stilen. Han sade att jag skulle gå ut och köra över någon för att bevisa att jag ville ha en plats i laget. Från det så har det väl varit så att jag varit överallt och ingenstans på isen och smällt på, vilket har gjort att jag fått bra tajmning.

När insåg du att det var som fysisk spelare du skulle få framgång?
– Det var nog i samband med att jag fick chansen av Magnus Roupé. Gislaved är en liten region och man mötte inte de allra bästa, och då fanns det utrymme för att vara offensiv när man var yngre. Sedan kom jag med i smålandslaget vilket var en stor grej för mig, och då upptäckte jag väl att jag kanske inte var så het tekniskt (haha).

Gustav Hjalmarssons fysik lär passa bra mot Djurgården.

– De är ett fysiskt lag så det kommer säkert att smälla en del. Jag tror det blir en match med mycket fart och vi har revansch att utkräva efter förlusten mot dem i Stockholm.

25-åringen medger också att laget känner sig mer hemma i Vida Arena nu, vilket medför bättre spel.

– Ja, det var mycket nytt för många med ny arena, men nu börjar det bli lite rutin och då går det också bättre och bättre. Vi har hittat ett ”flow”, säger han och tycker att laget gjort en stark höst.

– Det har gått bra och har blivit bättre och bättre. Vi kan mäta oss med alla lag i serien.