• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tis 29 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Fre 20 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)

Matchens profil: Gustav Hjalmarsson

17 november 2011 13:11

En spelare som vuxit enormt de senaste matcherna är Gustav Hjalmarsson som numera huserar i kedjan med Steve Saviano och Liam Reddox.


– Min uppväxling har med anpassningen att göra. Det var ett ganska stort steg att gå upp i elitserien, kanske större än man trodde på förhand. Jag har fått jobba mig in i tempot, säger Gustav som var utanför truppen ett tag under hösten.

– Det var inte så mycket att göra åt det, det är tuff konkurrens och det sporrar att hela tiden visa framfötterna. Det var bara att visa på träningarna att man ville spela igen.

Har du snackat något med brorsan Simon i Luleå om hur det är i elitserien?
– Det är klart att jag har gjort det. Han hade det också svårt i början och det tog ännu längre tid för honom att anpassa sig. Ger man det bara lite tid så kommer det förr eller senare.

Gustav medger själv att han inte är en stor tekniker, utan att det är i viljan och det fysiska spelet som han är som bäst. Och hans tacklingar är alltid stenhårda, men schyssta.

– Det handlar om tajming och fysiken är viktig för mitt spel, eftersom jag lever mycket på den, säger Gustav som lärde sig en hel del om det fysiska spelet av Gislavedstränaren Magnus Roupé.

– Han har ju spelat i NHL och plockade upp mig i division ett när jag var 15 eller 16 år och han körde den hårda stilen. Han sade att jag skulle gå ut och köra över någon för att bevisa att jag ville ha en plats i laget. Från det så har det väl varit så att jag varit överallt och ingenstans på isen och smällt på, vilket har gjort att jag fått bra tajmning.

När insåg du att det var som fysisk spelare du skulle få framgång?
– Det var nog i samband med att jag fick chansen av Magnus Roupé. Gislaved är en liten region och man mötte inte de allra bästa, och då fanns det utrymme för att vara offensiv när man var yngre. Sedan kom jag med i smålandslaget vilket var en stor grej för mig, och då upptäckte jag väl att jag kanske inte var så het tekniskt (haha).

Gustav Hjalmarssons fysik lär passa bra mot Djurgården.

– De är ett fysiskt lag så det kommer säkert att smälla en del. Jag tror det blir en match med mycket fart och vi har revansch att utkräva efter förlusten mot dem i Stockholm.

25-åringen medger också att laget känner sig mer hemma i Vida Arena nu, vilket medför bättre spel.

– Ja, det var mycket nytt för många med ny arena, men nu börjar det bli lite rutin och då går det också bättre och bättre. Vi har hittat ett ”flow”, säger han och tycker att laget gjort en stark höst.

– Det har gått bra och har blivit bättre och bättre. Vi kan mäta oss med alla lag i serien.