• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Inför Växjö – Liberec

16 januari 2018 11:00
CHL

Nu ska det avgöras! Lyckas Lakers besegra tjeckiska Liberec i afton hemma i VIDA Arena avancerar laget till en historisk Champions Hockey League-final.


I den första semifinalen, som spelades i Tjeckien, fick vi endast se två mål – ett till vardera lag. Liam Reddox gav Växjö ledningen i början av den andra perioden och Liberec kvitterade i början av den tredje perioden. Efter tjeckernas kvitteringspuck drog Växjö på sig tre utvisningar, men man lyckades freda målet och få med sig ett bra resultat hem till Växjö.

Förutsättningarna inför kvällens semifinal i VIDA Arena är därför enkla. Vinner Växjö matchen tar man sig till en historisk Champions Hockey League-final, förlorar Lakers så faller man på målsnöret och blir det ett oavgjort resultat efter 60 minuter tvingas dubbelmötet avgöras på förlängning eller straffar.

Sedan den första semifinalen har de båda lagen hunnit med att spela två matcher vardera i den inhemska ligan. Växjö har slagit Karlskrona med 2-1 på hemmais och Malmö med klara 4-0 på bortaplan. Liam Reddox och Andrew Calof gjorde målen mot Karlskrona medan Elias Pettersson, Janne Pesonen, Linus Fröberg och Noah Welch hittade nätmaskerna mot Malmö.

Liberec har haft det desto tyngre. Matchen efter 1-1-bataljen mot Växjö förlorade man med 1-4 på hemmaplan mot Vitkovice och den senaste matchen slutade med en 1-3-förlust borta mot Mountfield. Laget har därmed fyra raka matcher i bagaget utan vinst inför kvällens avgörande match i VIDA Arena.

Skulle Lakers vinna kvällens match efter ordinarie speltid samtidigt som JYP vinner över Trinec på övertid/straffar eller om JYP vinner på ordinarie speltid men JYP:s vinstmarginal är mindre än tre mål mer än Växjös så kommer finalen spelas i VIDA Arena. Skulle både Växjö och JYP ta sig till final efter övertid/straffar så spelas finalen hemma i Växjö även då.

CHL-finalen spelas den 6 februari och Lakers kommer göra allt för att nå dit i afton. Kom gärna till VIDA Arena ikväll och heja fram Växjö till en historisk Champions Hockey League-final!

Pucken släpps 18.30 och arenan öppnar redan två timmar tidigare. Välkomna då!