• Huvudsponsorer

Kaijomaa till Växjö Lakers

29 oktober 2012 08:05

Växjö Lakers förstärker truppen med finske backen Kalle Kaijomaa som närmast kommer från Tappara i SM-Liiga.


Kalle Kaijomaa kommer till Växjö redan under måndagsmorgonen.

– Som sportchef tittar man hela tiden över marknaden och hittar man något som kan förstärka laget så ska man ta chansen, och när Kalle dök upp så kändes det rätt. Konkurrensen på backsidan i Tappara är hård och han ville ha en större roll, och därför bröt han sitt kontrakt med klubben, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– Vi har matchat våra bästa spelare väldigt hårt och serien blir tuffare och tuffare, så vi kände att vi ville bredda backsidan, och det gör vi genom att ta in Kalle Kaijomaa.

Kalle Kaijomaa inledde karriären i SM-Liiga med SaiPA och gjorde sedan fyra säsonger i Jyp innan han hamnade i Tappara.

– Kalle är en solid allroundback, säger Evertsson.

– Kalle har spelat en hel del i power play och kommer säkerligen att spela power play hos oss också, men han ska inte ses som en utpräglad power play-back. Vi får in en bra back som spelar plus och som skapar trygghet i defensiven.

Kalle Kaijomaa blir den fjärde finländaren i Växjö Lakers efter Tomi Kallio, Fredrik Norrena och Miikka Männikkö.

– Nationaliteten spelar alltid roll. Nu får man se var det finns lediga spelare, och det finns det i Finland eftersom de har tagit in lockoutspelare som rubbar balansen i lagen. Spelare med stora roller har fått mindre roller i och med lockoutspelarnas intåg och det gör att de söker sig till andra klubbar.

Kontraktet med Kalle Kaijomaa gäller resten av säsongen.

– Ambitionen är att få honom spelklar så fort som möjligt, säger Henrik Evertsson.