• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Växjö Lakers tog blytung seger

21 februari 2012 23:50

Växjö Lakers tog under tisdagskvällen en blytung seger mot gästande Modo. Stor segerkreatör var Tomi Kallio som stod för två mål, med bud på mer. Lakers två övriga mål gjordes av Liam Reddox och Brad Moran. I och med segern gick VLH om Modo och upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen.


Modo kom ut som det klart bättre laget i den första perioden, nästan så man kunde tro att Lakers hade en lång bussresa i benen. Gästerna tryckte tillbaka VLH under de två första minuterna och laget fick knappt låna pucken av gästerna.
Därför kom Modos ledningsmål inte helt överraskande efter 6.56. Gästernas stekhete norrman, Per-Åge Skröder, stänkte dit pucken bakom en skymd Martin Gerber. Målet föregicks av att VLH inte lyckades rensa ut pucken under ett flertal tillfällen.
Drygt två minuter senare fick Lakers ett gyllene läge att kvittera matchen när Mattias Ritola blev utvisad för en otillåten tackling. Det numerära överläget var hyfsat under den inledande minuten där Pilar var närmast, men hans skott smet precis utanför.
I slutet av perioden fick gästerna chans i numerärt överläge och då blev det genast farligt, bland annat hade Rob Schremp ett skott i ribban. Lakers redde dock ut det numerära underläget med nöd och näppe.
0-1 efter den först perioden var ett bra resultat sett till hur det hade sett ut. Skotten var 5-3 i favör till Modo, något som kändes i underkant då gästerna haft det mesta av spelet.

Inför den andra perioden valde Janne Karlsson att stuva om bland kedjorna och låta Saviano spela på bekostnad av Soares. Detta gav önskad effekt och Lakers kom ut som ett helt nytt lag.
Efter drygt fyra minuter var gästerna sånär att dryga ut sin ledning genom Elitseriens poängligatvåa, Niklas Danielsson, men Gerber stängde igen.
Fyra minuter senare kvitterade Lakers matchen genom Tomi Kallio. Brad Moran stoppade pucken utmed sargen, spelade vidare till Hjalmarsson som i sin tur spelade tillbaka till Moran som hade placerat sig bakom Modos mål. Moran direktpassade in till Kallio som smugit in framför mål. Finländaren klippte till direkt och satte dit pucken bakom Tellqvist.
Målet gav Lakers energi och laget fortsatte att trumma på, något som Heikkinen bland annat stod för. 11.45 in i perioden sänkte han Niklas Danielsson med en stenhård och regelrätt tackling vid den egna blålinjen, en tackling Danielsson aldrig hämtade sig ifrån utan det var färdigspelat för kvällen.
Tre minuter senare satte Tomi Kallio dit sitt andra mål för kvällen och hade därmed vänt på matchen. Efter en turlig sargstuds friställdes Kallio framför mål och kunde lägga in pucken i öppen bur. Tellqvist var vid målet bakom den egna kassen för att stoppa pucken, men den kom aldrig så långt.
I slutet av perioden åkte Tomi Kallio på sin andra utvisning för kvällen efter en slashing på Rob Schremp, en mycket billig sådan då Modospelaren förstärkte situationen ordentligt. I det efterföljande numerära underläget försvarade sig Lakers förtjänstfullt och tillät aldrig Modo att komma till några riktigt farliga avslut.

Precis som i den första perioden kom Modo ut starkt i slutakten. Gästerna skapade ordentligt tryck i Lakers zon, men laget stod pall och redde ut det ena anfallet efter det andra.
Efter 11.48 var Tomi Kallio sånär att sätta dit sitt tredje mål för kvällen. Han bröt in från kanten och sköt ett skott som verkade överraska Tellqvist som höll på att tappa in pucken. Domaren valde att ta till videogranskning för att se om pucken var över mållinjen, men efter några minuters uppehåll dömdes målet bort.
Det skulle dock inte dröja med än drygt tre minuter innan trean satt. Nisse Andersson (som fick några byten i tredje perioden) spelade upp pucken till Saviano i mittzon. Han trampade på och kom i ett 2 mot 1-läge tillsammans med Reddox. Saviano stoppfintade bort sin försvarare och kunde därefter spela fram sin kedjekamrat som enkelt kunde lägga in pucken bakom ”Tellan”.
15.42 in i perioden fick domaren ta till en andra videogranskning. ”Daggen” Eriksson sköt ett skott som Tellqvist släppte retur på. En retur som studsade rakt ut till Iggulden, som med hjälp av skridskon skickade pucken in i mål. Efter videogranskning dömdes målet bort p.g.a. spark.
När det återstod 1.13 kvar av matchen lämnade Tellqvist sitt mål, men Modo var aldrig riktigt nära någon reducering. Istället kunde Brad Moran skriva slutresultatet till 4-1 efter mål i tom bur.