• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Sikte på förlängd svit

24 februari 2012 13:25

Växjö Lakers har poäng i tio raka hemmamatcher och siktar på att förlänga sviten till elva matcher då seriefyran Brynäs kommer på besök i VIDA Arena.


Växjö Lakers är riktigt starka hemma, vilket inte minst 4-1-segern mot Modo tidigare i veckan visade. Den segern tog upp Växjö Lakers på en slutspelsplats, en plats som man har kvar trots torsdagens förlust mot Djurgården.

Djurgården vann med 2-1. Jeremias Augustin gjorde tröstmålet.

– Jag tycker att vi gjorde en bra bortamatch mot Djurgården. Det är små marginaler som avgör. Jag tror inte att många lag hade slagit Djurgården som de spelade i den matchen, de jobbade stenhårt, säger Janne Karlsson.

Det intensiva matchandet vänder nu tillbaka till VIDA Arena där Växjö Lakers alltså har poäng i tio raka matcher.

– Det är en riktigt bra svit här hemma. Vi har hittat en trygghet och publiken stöttar oss verkligen och bär oss framåt, säger Janne.

– Jag kan inte förklara varför vi vinner mer hemma nu, men vi vill ju vinna inför våra fans. Om jag var tvungen att välja så hade jag ju hellre valt att vinna hemma än borta, så det är en bra känsla.

Nästa besökare är alltså Brynäs.

Växjö Lakers vann säsongens första hemmamatch mot laget från Gävle, men föll senast laget var på besök. 1-1 i matcher i VIDA Arena inför lördagens drabbning alltså.

Brynäs kommer till spel med sex raka bortabortaförluster. Men seriefyran har gjort en fantastisk säsong sett till förhandstipsen.

– Deras säsong är imponerande. Jag tycker att de ska ha en stor hatt av för deras prestation. De skördar frukten av sitt fina ungdomsarbete. Det är också kul att se att man i dagens tuffa och intensiva ishockey kan spela det kreativa spel som de gör, det kräver riktigt bra spelare och det har de, menar Janne Karlsson.

– För oss handlar det som vanligt om att vara där, ge allt i alla lägen och försöka stänga ytorna för dem så att de inte får för mycket utrymme för sitt passningsspel. Vi har bra självförtroende i arenan, men ishockey är en färskvara och vi ser varje match som en ny utmaning och vi kan inte leva på gamla meriter. Just nu ser vi varje match som säsongens viktigaste.

Matchen startar 18.30 i VIDA Arena men arenan öppnar redan 16.30 - välkomna då!