• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tis 29 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Fre 20 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)

Tung förlust mot Färjestad

1 april 2014 22:34

Växjö Lakers släppte in två mål i den sista perioden mot Färjestad och föll med 1-2 i den första semifinalen.


Den första semifinalmatchen mot Färjestad slutade med förlust.

Gästerna från Värmland sköt två mål i den sista perioden och vann till slut med 2-1 i VIDA Arena.

– Det var en typisk slutspelsmatch. Det var tätt i båda ändarna av isen. I sista blev vi lite passiva istället för att fortsätta ösa på, säger Ryan Lasch.

Det var en rolig match med en hel del chanser och målvakterna Teemu Lassila och Fredrik Pettersson-Wentzel tvingades till flera bra räddningar.

Växjö Lakers tog ledningen med 1-0 i slutet av den andra perioden. Ryan Lasch jobbade snyggt fram pucken till Jan Hlavac som föste in pucken under Pettersson-Wentzel.

– Jag fick en bra passning av (Ryan) Lasch och visste att jag inte har så mycket tid, så jag försökte bara få pucken på mål. Det var skönt att se den gå in, säger Jan Hlavac om målet.

– Det var snabba spel där, Alex (Alexander Johansson) gav mig en bra passning, jag hittade Jan (Hlavac) i mitten och han fick in pucken. Det var ett viktigt mål för oss just då, säger passningsläggaren Lasch.

Innan det målet hade Växjö Lakers haft en kanonchans att göra 1-0 i början av andra perioden - men Erik Josefsson brände mer eller mindre öppet mål i power play.

Istället 1-0 efter två perioder - men i den sista vände Färjestad.

– Det kändes som vi blev lite för bekväma, lät dem föra spelet. Vi attackerade inte som vi skulle. Vi spelade lite för "safe" och det skadade oss, säger Lasch om slutakten.

Pontus Åberg förvaltade en passning från bakom målburen när han satte 1-1. Därefter styrde Per Åslund in 2-1. Båda målen kom från positioner nära Lassila och kom med fyra minuters mellanrum.

Växjö Lakers försökte komma ikapp - och bästa chansen hade Jan Hlavac. Tjecken slog en tunnel på en Färjestadsback och drog iväg ett skott som Pettersson-Wentzel motade med axeln.

– Jag försökte skjuta högt men han gjorde en bra räddning. Jag såg en liten lucka men han stängde den, säger Hlavac.

Något mer mål blev det inte - och givetvis var det besviket efteråt:

– Det var en tuff match. Vi ledde med ett mål men gav dem en enkel kvittering. Vi hade våra chanser men det räcker inte att göra ett mål för att vinna. Men detta var bara en match, nu gäller det att studsa upp för att bli bättre, säger Jan Hlavac.

Semifinal två spelas i Karlstad på torsdag.

– Vi har mött dem sex gånger i år och vi vet att det blir en lång serie med tuffa matcher. De fick segern i första matchen men vi ska arbeta oss in i det här, säger Ryan Lasch.