• Huvudsponsorer

Robert Rosén sköt hattrick i storseger

3 april 2014 22:10

Växjö Lakers utjämnade semifinalserien mot Färjestad till 1-1 i matcher efter att ha vunnit med 6-1 i Löfbergs Lila Arena under torsdagen.


Efter några matcher som extraforward så fick Robert Rosén chansen från start mot Färjestad i den andra semifinalen - och centern tackade för förtroendet genom att skjuta tre mål, notera en assist och leda Växjö Lakers till en solklar 6-1-viktoria på bortaplan.

Därmed är semifinalserien utjämnad till 1-1 i matcher.

– För mig var det inte så mycket att tänka på, det var bara att gå in och tuta och köra. När man får chansen så måste man visa att man vill vara med och ta vara på chanserna som kommer, säger Robert Rosén till Kanal 9.

Rosén (tre mål, en assist) matchades i en enhet med Alexander Johansson (ett mål, tre assist) och Ryan Lasch (ett mål, två assist) - en trio som spelat mycket ihop under SHL-säsongen - och kedjan låg bakom fem av sex mål:

* Alexander Johansson lastade in en puck mot mål som Lasch styrde in fram till 1-1 i den första perioden.

* Robert Rosén slog en magnifik och öppnande passning till Johansson som kunde skotta in 2-1 i tom bur i den andra perioden.

* Johansson sköt ett skott där Rosén kunde peta in returen fram till 3-1.

* Rosén slog en öppnande passning till Rhett Rakshani som sköt, returen snappade Rosén själv upp och stänkte in 4-1.

* Efter knappt halva sista perioden så snappade Rosén upp en lös puck framför mål och sprätte in 5-1.

– Det är en rolig kedja att spela i, vi har gjort 25-30 matcher tillsammans under säsongen, men idag hade vi verkligen maximal utdelning. Det är skoj, säger Alexander Johansson till Kanal 9.

– Jag och (Ryan) Lasch sa inför matchen att vi ville studsa upp och komma tillbaka till att bli en ledande kedja, och så blev det idag. Vi kollade lite på vad som inte var så bra senast och tog med det till idag, och nu studsade det verkligen vår väg.

Robert Rosén hann, förutom sina tre mål, också med att bränna ett friläge i den första perioden.

– Det är klart att det var otrolig utdelning för vår kedja idag, men vi jobbar hårt, flyttar pucken och skapar en hel del chanser, säger Rosén.

Rhett Rakshani avslutade målskyttet med att göra 6-1 i power play - och även om siffrorna blev stora till slut så var Växjö Lakers välförtjänta segrare.

– Det är två bra lag som möts, jag tror det kommer bli en lång matchserie, säger Johansson.

Bland nyckelsekvenserna i matchen fanns Växjö Lakers eminenta spel i tre mot fem i den andra perioden. Efter uppoffrande spel hölls där tätt - och i sekvensen efter kom Robert Roséns 4-1-kasse. Ett mål som mer eller mindre avgjorde matchen.

Noterbart är också att Färjestad gjorde 1-0 i matchen, men att Växjö Lakers sedan gjorde sex raka mål där andraperioden - som vanns med 3-0 - stack ut.

– Jag tycker att vi gjorde det bra i första perioden också, men målen kom först i andra, säger Jan Hlavac.

– Färjestad kommer att göra allt för att vinna nästa match och vi måste vara redo. Det blir en intressant match och vi får se vad som händer.

På lördag möts lagen i VIDA Arena i den tredje semifinalen.