• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Äntligen - första trean i VIDA

3 november 2012 23:02

Äntligen! Inför en fullsatt VIDA Arena med mäktig stämning plockade Växjö Lakers säsongens första trepoängare på hemmaplan via en 3-0-viktoria mot AIK.


Laget har väntat.

Publiken har väntat.

I november kom den äntligen - första trepoängaren i VIDA Arena. Fredrik Norrena var omutlig i mål, motade samtliga 31 AIK-skott och ledde Växjö Lakers till en 3-0-seger.

Steve Saviano var en av målskyttarna i segern:

– Det var en underbar känsla att ta första trean hemma. Vi hade en mäktig publik bakom oss idag och det var spänning i arenan, vi tog tillvara på det och lyckades omvandla det till en seger. Det är underbart, säger han.

– Vi körde från start, och det betydde mycket att Liam (Reddox) var tillbaka i laget, han tacklade och skapade energi. Vi körde bara på och ville verkligen vinna, och det gjorde vi.

Växjö Lakers körde på från start och skapade gott om chanser, men traditionen med uteblivna mål höll i sig hela perioden. Men utdelningen kom i andra perioden.

1-0-målet prickades in dryga minuten in i andra akten sedan Brad Moran petat in pucken i power play.

– Vi fick inte in pucken i början men vi har tålamod och det måste vi ha. Vi måste ta tillvara på chanserna vi har och idag kommer ett mål i power play igen, och när det kommer så skapar vi fördel i matcherna och det tänder alla spelare, även de som inte spelar i power play, säger Saviano.

I den sista perioden kom också 2-0 efter en stark prestation av Alexander Johansson som sedermera serverade Saviano som petade in pucken bakom AIK-keepern Niklas Lundström.

– Min flickväns föräldrar var i arenan så det var lite extra speciellt för mig, och det gjorde att jag steppade upp lite extra. Det var riktigt kul att att näta. Sedan är det fantastiskt att höra fansen sjunga mitt namn, säger Saviano, och just hans kedja med Alexander Johansson och Jan Urbas gjorde en stormatch.

– Vår kedja har spelat bra men har varit ganska tysta i poängprotokollet. Vår främsta uppgift är att skapa energi och det försöker vi göra. Att vi gör mål är en bonus.

Växjö Lakers höll sedan undan och Johan "Bois" Andersson avslutade målskyttet i tom bur.

Segern innebär att Växjö Lakers passerar AIK i tabellen upp till en tiondeplats i sammandraget.

Nu är det landslagsuppehåll i en vecka.

– Det är tillbaka till grunderna som gäller. Vi ska jobba hårt och vila mentalt i vecka, men det är skönt att göra med en positiv trend och en seger i ryggen, säger Steve Saviano.