• Huvudsponsorer

Växjö Lakers föll tungt i VIDA Arena

5 april 2014 20:30

Växjö Lakers förmådde inte koppla greppet om semifinalserien mot Färjestad i VIDA Arena utan istället vann gästerna med 4-1.


Efter 6-1-vinsten för Växjö Lakers i Karlstad senast så hoppades publiken i en fullsatt VIDA Arena på repris i lördagens hemmamatch - och en repris blev det. Dock inte på senaste bortamatchen, utan på senaste hemmamatchen.

Färjestad vann med 4-1 efter att de två sista puckarna suttit i tom bur och spelbilden var skrämmande lik den i första semifinalmatchen som Växjö Lakers förlorade med 1-2.

– Tyvärr plockade vi fram en skitmatch idag igen. Det kändes som det var nog med den första matchen i den här serien, men tydligen inte, säger Robert Rosén efter matchen.

– Vi kom tillbaka starkt senast i Karlstad och det kändes som vi var uppe som vi ville spela och det kändes som vi fått in rätt rytm, men tyvärr var vi inte där idag.

Dock: starten var helt okej och Växjö Lakers gjorde också 1-0 i power play genom stekhete Robert Rosén som därmed fortsatte att leverera efter att ha noterat tre mål och en assist senast.

– Det kanske det inte var något kanonspel innan målet, men det var mål i alla fall. Det studsade och hoppade lite innan Jan Hlavac fick ordning på pucken och passade Ryan Lasch som fick pucken till mig i slottet, säger målskytten om situationen.

– Visst blev det en bra start, men det var nog det enda som var bra idag.

Ja, det svängde snabbt. Dryga minuten efter 1-0-målet gjorde Färjestad 1-1 i power play genom backen Magnus Nygren, och sedan började värmlänningarna att äta sig in i matchen, och tog över helt i den andra perioden.

Då kom också 2-1-målet signerat Milan Gulas.

Växjö Lakers försökte forcera men hade inte kraften att dyrka upp Färjestad och Fredrik Pettersson-Wentzel i kassen, och till slut kunde gästerna stänga matchen genom att skicka in dubbla puckar i tom kasse (Rickard Wallin och Patrik Lundh nätade).

– Vi var långa som lag, det gick för sakta, vi vann inte så många närkamper. Det var många faktorer som inte var bra i den här matchen, suckar Robert Rosén.

Därmed håller sviterna i matchserien i sig:

* Laget som gör första målet förlorar.

* Laget som spelar på bortaplan vinner.

Faktum är att Färjestad inte förlorat en enda bortamatch i slutspelet ännu.

– De försöker nog spela samma hemma och borta. Jag vet inte om det finns någon skillnad på deras hemma- och bortaspel egentligen, det svårt att säga med tanke på att vi spelat så mycket sämre i våra hemmamatcher än vi gjort på bortaplan, säger Rosén.

Färjestad leder matchserien med 2-1 i matcher när lagen nu möts i Karlstad på måndag.

Klyschorna gäller: glömma förlusten, fokusera på nuet, ladda inför nästa match.

– Absolut, det är först till fyra vinster som gäller. Man får inte ta förlusterna för hårt och man får inte bli för glad över vinsterna, utan det är bara att ladda om, säger Robert Rosén.