• Huvudsponsorer

Nästa tuffa uppgift: Luleå

7 december 2011 13:44

Norrlandsveckan tickar vidare och nästa tuffa uppgift för Växjö Lakers är hemmamatchen mot Luleå.


Växjö Lakers kommer närmast från en hemmaförlust mot Skellefteå. En match där gästerna spelade fantastisk hockey och aldrig gav hemmalaget en chans.

Drömstarten med 3-0 efter drygt sex minuter avgjorde.

– Skellefteå var ruskigt bra. Vi kom visserligen från en bra match då vi vann mot Frölunda med 6-2, men känslan är ändå att vi tappat en del fokus på sistone, och vi måste hitta tillbaka igen, säger Janne Karlsson.

Nu laddar Växjö Lakers om batterierna till hemmakampen mot Luleå.

Norrbottningarna är som brukligt skickliga defensivt och bara Frölunda har släppt in färre mål i serien. Laget, som ligger femma i tabellen nio poäng före Växjö Lakers, är starka såväl hemma som borta.

– De jobbar hårt, är täta och gör inte så mycket mål, men de är ändå bra offensivt med mycket skills, så det är en mycket tuff motståndare, säger Janne.

Växjö Lakers har dock vunnit båda matcherna mot Luleå i höst.

Först vändes ett 0-2-underläge till en straffvinst med 3-2 sedan Tomi Kallio avgjort - för övrigt redan i andra omgången vilket betydde första elitserievinsten för Växjö Lakers någonsin - och sedan vanns hemmakampen med 3-2 efter tre snabba mål i den första perioden.

Känslan mot Luleå är alltså bra på förhand. Norrbottningarna är dock i kalasform med poäng i tio raka matcher.

– De är i riktigt bra form, säger Janne.

Växjö Lakers är just nu tia i den tighta serien. Nian Modo och elvan Linköping står på samma poäng (37). Sjuan AIK och åttan Djurgården är en pinne före.

– Hur vi än vrider och vänder på det så måste vi bli bättre i försvarsspelet. Vi måste hjälpa varandra bättre i spelet både med och utan puck, menar Janne.

– Varje match är en ny möjlighet att ta poäng och vi måste bara blicka framåt. Vi vet hur grunderna i vårt spel ser ut och nu måste vi återvända till dem och påminna oss om hur vi ska spela.

Matchen drar igång 19.00 på torsdag men VIDA Arena öppnar redan 17.00. Välkomna då!

Kom och stötta Växjö Lakers - det finns fortfarande biljetter kvar!

Boka biljett