• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Inför Växjö – Bern

12 december 2017 12:00
Inför

Ikväll ska dubbelmötet mot Bern i Champions Hockey League-kvartsfinalen avgöras. Växjö ska försöka vända ett 2-3-underläge till avancemang hemma i VIDA Arena.


SHL har tagit landslagsuppehåll, men Champions Hockey League fortsätter med kvartsfinalsmatcher ikväll. Bern kommer på besök till Växjö i afton i match två i dubbelmötet där allting ska avgöras. Förutsättningarna är således enkla inför matchen i VIDA Arena ikväll. Lyckas Lakers vinna med två mål eller flera avancerar man till semifinal. Skulle man däremot bara vinna med uddamålet går kvällens match till förlängning. Det schweiziska laget Bern går vidare vid ett oavgjort resultat eller seger i afton.

I den första matchen tog Bern tidigt ledningen med 1-0 för att sedan utöka den till 2-0 under mellanakten. Växjö kom tillbaka starkt under slutakten där Linus Fröberg först reducerade och några minuter senare kvitterade Robert Rosén hemmalagets ledning. Med 4.25 kvar av matchen tog dock schweizarna ledningen på nytt och vann till slut med uddamålet 3-2.

Sedan senaste mötet mot Bern har Växjö hunnit med att spela två SHL-matcher där båda har slutat med tre poäng. Först bortabesegrade man Färjestad i seriefinalen med uddamålet 5-4 i en underhållande match för att sedan vände 0-1 till 3-1 hemma mot Örebro ett par dagar senare.

Bern har också spelat två matcher sedan förra veckans möte mot Lakers. Båda dessa matcher slutade med ett oavgjort resultat efter ordinarie speltid där man sedan föll hemma mot Servette med 3-4 efter förlängning för att sedan besegra Lausanne borta med 3-2 efter övertid. Faktum är att Bern har fyra raka oavgjorda matcher i den inhemskaligan.

Ikväll är det vinna eller försvinna som gäller för Lakers. Efter matchen i afton tar Växjö dessutom matchledigt till nästa tisdag då SHL drar igång igen efter landslagsuppehållet.

Passa på att gå på slutspelshockey i VIDA Arena i afton och heja fram Lakers till en semifinalplats i Champions Hockey League. Kvällens match har nedsläpp 18.30 och arenan öppnar redan 16.30. Ni är hjärtligt välkomna då!