• Huvudsponsorer

Växjö Lakers föll i VIDA Arena

9 april 2014 22:28

Trenden med bortasegrar håller i sig i semifinalserien mot Färjestad. Växjö Lakers föll med 2-3 hemma i VIDA Arena.


Fem segrar för bortalaget.

Det är facit i semifinalserien mellan Växjö Lakers och Färjestad efter att Växjö Lakers fallit med 2-3 på hemmaplan i den femte semifinalen.

Det stod 1-1 efter två perioder men via två mål inom loppet av en minut i den sista perioden så kunde Färjestad koppla greppet och till slut också knyta ihop säcken.

– Det var en ganska bra match, vår bästa hemmamatch hittills i den här serien, säger forwarden och målskytten Malte Strömwall.

– Det är enormt tätt där ute, men det suger verkligen att förlora. Jag tycker att vi var det bättre laget men deras målvakt var riktigt bra.

Färjestad fick en drömstart på matchen med ett 1-0-mål genom Patrik Lundh redan efter tio sekunder.

– Det studade lite fel där, men jag tycker ändå att vi tog det på ett bra sätt och kom in i matchen, säger Strömwall.

Mitt i den andra perioden kvitterade Växjö Lakers genom Malte Strömwall.

– Jag fick pucken vid sargen och såg att det var öppen gata in mot mål. Målvakten var lite skymd och jag drog en isare mellan hans ben.

Just där och då kändes Växjö Lakers heta och pumpade på - men mitt i den sista perioden så avgjorde Färjestad. Efter knappt elva minuter gjorde Milan Gulas 1-2 efter en soloprestation och bara 58 sekunder senare så tryckte Jack Connolly in 1-3.

– Det var synd att de fick de två målen så snabbt efter varandra, säger Malte Strömwall, som dock fick se Robert Rosén skicka in 2-3 i power play bara minuterna efter 3-1-målet.

– Det var ett viktigt mål men det var synd att vi inte kunde få in något mer. Vi hade några bra chanser.

Nej, några fler mål blev det inte, men just Malte Strömwall var en av matchens behållningar. Forwarden gjorde sin första slutspelsmatch från start, blev målskytt och imponerade.

– Jag tänkte inte så mycket, det var bara ut och köra. Jag har varit med lite på bänken innan och har fått spela några byten, men det är klart att det var skoj att få spela från start. Jag försökte göra det bästa av chansen, säger 19-åringen som matchades med Liam Reddox och Jani Lajunen.

– Vi fungerade bra ihop. Reddox är snabb och jobbar hårt medan Lajunen är stabil center som är bra både framåt och bakåt.

Färjestad leder nu matchserien med 3-2 i matcher inför den sjätte semfinalen i Karlstad på fredag.

Malte Strömwall om tankarna inför fredagens match:

– Att vinna, inget annat, säger han.

– Nu är det bara att dra till Karlstad på fredag och vinna och kvittera serien, och sedan komma hem igen och vara laddade.