• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Inför Semifinal 6: "Allt på sin spets…"

10 april 2014 13:25

Växjö Lakers förlorade den femte semifinalen mot Färjestad och måste nu vinna den sjätte semfinalen på bortaplan för att säsongen inte ska ta slut.


Det blev inget trendbrott i VIDA Arena under onsdagskvällen. Bortalaget har vunnit alla matcher i serien och Färjestad höll traditionen vid liv genom att vinna med 3-2.

– Jag tyckte att det var lite upp och ner under matchen, men överlag så gjorde vi bra spelmässiga saker där ute, säger Sam Hallam om förlusten.

– Det är lite farten i närkamperna och just att vinna närkamperna runt mål som avgjorde. Där slog Färjestad oss två gånger i den sista perioden. Det handlade inte om att de kom i några numerära överlägen, utan de kom i numerära underlägen eller i tre mot tre och slog oss där. De lyckades slå oss i närkamperna en gång mer än vi klarade av mot dem.

Det stod 1-1 efter två perioder innan Färjestad sköt två mål inom loppet av en minut i den sista perioden, och det orkade Växjö Lakers inte hämta ikapp trots en okej slutforcering.

– Vi nyttjade ett power play och gav oss själva chansen att komma ikapp med sex, sju minuter kvar. Jag tycker att vi satte upp ett antal bra lägen, både i fem mot fem och sex mot fem, men vi behöver bli bättre för att sätta de chanserna.

Färjestad leder nu matchserien med 3-2 i matcher inför den sjätte semifinalen i Karlstad under fredagen. Det är således en måstematch för Växjö Lakers - vinst krävs för att säsongen inte ska ta slut.

– Det är ett otroligt spännande läge när allt sätts på sin spets. Lyfter man blicken lite så är det ett häftigt läge att åka till Karlstad och veta vad vi spelar om och se hur vi hanterar det. Jag hoppas att vi kan leva i stunden och att vi visar det i vårt agerande också, säger Hallam.

Det är första gången i slutspelet som Växjö Lakers spelar en måstematch.

– Det ska bli otroligt spännande att åka dit och se om vi kan sätta upp det spel som vi vill och om vi kan vinna de avgörande närkamperna.

Det har alltså varit idel bortasegrar i serien hittills och Växjö Lakers har redan hunnit vinna två matcher i Löfbergs Lila Arena.

– Vi har visat i de två tidigare matcherna att vi kan hitta vägar att vinna där, även om det varit på olika sätt. Vi kanske måste plocka fram en tredje grej nu, det vet jag inte. Men vi vet vad som krävs för att vinna bortamatcher i slutspelet och att få chansen att göra det igen med ryggen mot väggen ska bli intressant.

Att det bara är bortasegrar är en sliten fråga nu, vad säger du om det?
- Det blir en naturlig fråga, alla har ställt den sedan match tre. Men det är som det är, det är bara att leva med det och köra på.

Matchen mot Färjestad spelas i Löfbergs Lila Arena fredagen 11 april med nedsläpp 19.00. Matchen sänds i Kanal 5.

Du kan också se matchen på webben:

» Webbsändning